Göz sağlığı okul başarısını etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Göz sağlığı okul başarısını etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 13:48

Göz sağlığı okul başarısını etkiliyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Özel Bodrum Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nalan Özbirecikli, çocuklarda göz şikayetlerinin okul başarısını olumsuz etkilediğini belirterek, düzenli göz kontrollerinin önemi hakkında bilgi verdi.
Özel Bodrum Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nalan Özbirecikli, çocuklarda göz şikayetlerinin okul başarısını olumsuz etkilediğini açıkladı. Her 4 öğrenciden birinin görme problemi yaşadığını belirten Özbirecikli, "Yapılan araştırmalar okul öncesi çağdaki çocukların yüzde beşinde, okul çağındaki çocukların ise yüzde 25'inde görme problemi olduğunu ortaya koymaktadır. Yani okula giden her dört çocuktan birinde değişik derecelerde görme problemi mevcuttur. Şaşılık ve göz kapağında düşüklük gibi dışarıdan bakıldığında fark edilen göz problemleri dışındaki sorunlar ancak göz hekimi tarafından yapılacak detaylı bir göz muayenesi ile anlaşılabilecektir" dedi.
En önemli görme sorunlarından biri olan göz tembelliğinin ancak erken yaşlarda tanı konduğunda önlenebilir ve tedavi edilebilir bir durum olduğunu belirten Özbirecikli, "Göz tembelliğine yol açan başlıca durumlar; düzeltilmemiş yüksek kırma kusurları, iki göz arasındaki kırma kusurlarının derecelerinin farklı olması ve şaşılıktır. Göz tembelliği zamanında tedavi edilmediğinde ileri yaşlarda telafisi mümkün olmayan kalıcı görme kaybı ile sonuçlanır" dedi. Özbirecikli, "Görme bozukluğu çocuğun okul başarısının yanı sıra; vücut ve denge gelişimi, algılama, iletişim becerileri ve sosyal gelişimi de olumsuz yönde etkileyebilecek ciddi bir durumdur. Anne babalar ve öğretmenler okul çağındaki çocuklarda görme bozukluğunun belirtisi olabilecek sınıf tahtasında yazılanları göremeyip çok yaklaşma durumlarda çocuğun mutlaka göz muayenesinden geçirilmesini sağlamalıdırlar" diye konuştu.
GÖZ MUAYENESİ ÇOK ÖNEMLİ
Her yaştaki çocuğa göz muayenesi yapılabileceğini belirten Özbirecikli., "Herhangi bir belirti ya da şikayet olmasa bile her çocuğa hayatın ilk 6 ayında en geç ilk bir yılda, 3 yaş civarında ve okul öncesi dönemde göz muayenesi yapılması önerilmektedir. Okul çağındaki çocuklar ise herhangi bir sorunları yoksa 2 yılda bir, saptanmış bir göz problemleri varsa en geç yılda bir kez ya da göz doktorunun önerisi doğrultusunda daha sık olarak göz kontrolünden geçirilmelidir" dedi.
Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!