Genç kaptanların gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Genç kaptanların gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 12:23

Genç kaptanların gurur günü

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekkulu'ndan mezun olan 18 genç yat kaptanı diplomalarını törenle aldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu üçüncü mezunları için mezuniyet töreni düzenledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Şükran Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum'un son süngercisi 'Aksona Mehmet' lakaplı Mehmet Baş, diploma almaya hak kazanan 18 öğrenci ve aileleri ile öğretim kadrosu katıldı. Mezun olan öğrenciler adına konuşan Büşra Akıcı "Denize ve yatçılığa gönül verdik. Hocalarımız ve ailelerimizin destekleri ile dünya denizlerine açılmak için gerekli olan bilgi ve donanımı edindik. İşimiz bundan sonra daha da zor olacak ancak bizler Turgutreislerin Piri Reislerin torunlarıyız, onları asla unutmadık, unutmayacağız" dedi.
Diplomalarını öğrencilere veren derin su dalgıcı, Bodrum'un son süngercisi Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş, "Denizlerde güçlü olmayan bir ülke ne siyasette ne de ekonomide güçlü olabilir. Geçmişte Türk denizcilerinin gücü ve başarısı, ülkemizin dünya devletleri arasında sayılmasına neden olmuştu. Ayrıca bugün yat kaptanı olduysanız, Bodrumlu yat ustalarının yaptığı milyonlarca dolarlık yatları dünyaya satabiliyorsak bunda Bodrum'un eski süngercileri ve balıkçılarının büyük emeği vardı. Onlar sayesinde mavi yolculuğu tanıdık. Bodrum'un guletlerini bugünlere getirdik, deniz turizmini yarattık. Onları asla unutmayın. Ulu önder Atatürk'ün çizdiği medeniyet ve ilim yolundan ayrılmayın. Denizleri korumak ve yaşatmak için mücadele edin" dedi.
Mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ve anı fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!