Güncelleme Tarihi:
Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da Skal İnternational Bodrum'un, geliri Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokula bağışlanacak olan programının konuğu Gani Müjde oldu.
Turizm profesyonelleri bir araya getiren Skal'ın Bodrum Grubu tarafından dün Azka Otel'de akşam yemeği sonrasında Gani Müjde ile söyleşinin yer aldığı bir program hazırlandı. Geliri Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokula bağışlanacak etkinlikte konuşan Bodrum Skal Kulübü Başkanı ve Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, okula desteğe başladıklarını söyledi. Karacalar, üyelerinden birinden gelen bilgi üzerine geçen mart ayında ziyaret ettikleri, fiziki şartları yetersiz olan okulla ilgili "Hakikaten bir sürü şeye ihtiyacı vardı. Biz desteğe başladık. Çok güzel bir haber aldım. Nihayet bir okul yapılmaya karar verilmiş. 2017 ortalarında da hizmete açılacak deniyor. Bizde ona katkıda bulunursak çok mutlu olacağız" dedi. Daha sonra, yaklaşık 200 kişinin katıldığı programın konuğu olan yazar, senarist, karikatürist, yönetmen ve sunucu Gani Müjde söyleşi için sahne aldı.
"DÜNYA VATANDAŞIYIM"
"Kendimi anlatayım" diyerek sözlerine başlayan Müjde, "Yugoslavya'dan göç eden dört çocuklu bir ailenin İstanbul'da doğan tek çocuğuyum. Sülalemin de büyük bir kısmı Kosova Prizren'de yaşıyor. Fener'de büyüdüm. Patrikhanenin bahçesinde oynadım. Komşularımız vardı. Rumlar, Ermeni teyzeler, bir de Varto depreminden dolayı getirilip Balat'a ve Fener'e yerleştirilen Kürt aileler vardı. O yüzden ben dinleri ve dilleri bu kadar abartmanın veya bu kadar ayrıcalıklı hissetmenin ne demek olduğunu hiçbir zaman öğrenemedim. Kendimi bir dünya vatandaşı olarak görüyorum. Dünyanın her yerinde yaşayabilirim. Peru'nun dağları da benim, Barselona'nın bağları da benim. Sonuçta bütün dünyanın vatandaşı olduğumu düşünüyorum. Çünkü mavi bir gezegendeyiz. Belki denizciliği de bunun için çok seviyorum. Çünkü orada bir sınır yok" dedi.
"KAÇAKLAR, SURİYELİLER OLMADAN ÖNCE SORAN YOKTU"
Denizle ilgili sözlerinde, yarım saat gidilince Yunanistan'a ulaşıldığını, karayolu ile gitmekten çok daha kolay olduğunu belirten Müjde, "Kaçaklar, Suriyeliler olmadan önce soran yoktu. 'Nereye geliyorsun' diyen bile yoktu" dedi. Gani Müjde, yaptığı uzun deniz yolculuklarında birçok limana girdiğini belirterek Yunanistan'daki gülümseten bir anısını ise şöyle anlatı:
"Kos Adası'nda, 'Çıkış yapacağım' dedim. Evrak eksik, 'Sahiplik evrakın yok' denildi. Öyle bir evrak olmadığını söyleyince, onu getirmezsem çıkamayacağım söylendi. 'Canıma minnet, burada mülteci olarak kalıyorum' dedim. Bunun üzerine, gideyim diye hemen evraklarımı imzaladılar" dedi.
Programın sonunda Ömer Karacalar, Gani Müjde'ye plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI