Engelliler için gönüllü oldular

Güncelleme Tarihi:

Engelliler için gönüllü oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 10:33

Engelliler için gönüllü oldular

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde engelli bireyler ile gönüllüleri bir araya getirip, bir gün boyunca birlikte vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 'Benimle gezer misin? Gönüllüm olur musun?' projesi düzenlendi.

Datça Engelim Olmayın Derneği'nin öncülüğünde, Datça Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu ve Datça Belediyesi'nin işbirliğinde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında, 20 engelli için yapılan çağrıya 20 gönüllü olumlu yanıt verdi. Datça Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, gönüllülerin kimlerle bir günlerini geçirecekleri belirlendi. Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, bu projeyle engelliler ile gönüllüleri bir araya getirip, gönüllülerin ve engellilerin bir günlerini birlikte geçirmelerini sağlamayı, deneyimlerini paylaşmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Projeye olumlu yanıt veren gönüllülere teşekkür eden Dündar, "Gün, engellinin evinde sabah kahvaltısıyla başlayıp, öğleden sonraya kadar devam edecek. Gönüllüler öncelikle engellinin evinde, eve giden yolda hayatını kolaylaştırmak için nelere ihtiyaçları varsa onları tespit edecek, fotoğraf ve videolarını çekecek, not alacak. Tamirat tadilat, cihaz, hayatı kolaylaştırıcı çeşitli ürünler, eşya değişiklikleri, boya badana, temizlik gibi ne gerekiyorsa hepsi tespit edilecek, tespitler sonucunda yapılması gerekenler proje sonunda belli bir program dahilinde yine gönüllüler, sponsorlar, katkı sağlamak isteyenlerle birlikte medyaya açık olarak gerçekleştirilecek" dedi.

Dündar, proje sayesinde, engellinin gerek evinde, gerekse sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve kolaylıkların gün yüzüne çıkacağını sözlerine ekledi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!