Dubalı caddeler tek yön olacak

Güncelleme Tarihi:

Dubalı caddeler tek yön olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 11:36

Dubalı caddeler tek yön olacak

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesinde 'Prestij Cadde' projesi nedeniyle tek yön düzenlemesi yapılacak caddelere, trafik sirkülasyonunun sağlanması ve düzensiz park etmenin önlenebilmesi için duba yerleştirildiğini açıkladı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesindeki caddelere yerleştirilen ve vatandaşların tepkisini çeken dubalarla ilgili açıklama yaptı. 'Prestij Cadde' projesi için planlama yapıldığı belirtilen açıklamada 17 Mayıs 2016 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile tek yön düzenlemesi yapılacak caddelere, trafik sirkülasyonunun sağlanması ve düzensiz park etmenin önlenebilmesi için duba yerleştirildiği ifade edildi. Projeyle ilgili Menteşe Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumların önerilerinin alındığı bildirilen açıklama, "İlçe merkezi ve çevresinde tek yön ve yol kenarı otopark uygulamaları ile trafiğin daha güvenli olması, trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi ve yol kenarı otoparklarının daha güvenli ve standartlara uygun olarak düzenlenmesi hedeflenmiştir. Planlanan tek yön uygulamasının amacı, Menteşe İlçesi kent merkezi Trafik Sirkülasyonu Projesi ile trafik sıkışıklığının tespit edildiği noktaların rahatlatılmasıdır. Böylece trafikteki zaman kayıplarının önlenmesi, araçlardan salınan daha az karbon emisyonu ile çevre kirliliğinin azaltılması sağlanacaktır. Bu yollarda park yasağı uygulaması olmasına rağmen, bu kurala uyulmamakta, bu durum ulaşım ve trafik güvenliği açısından sorunlara yol açmaktadır. Bununla birlikte kaldırım üzerine araç park edilmesi yaya ve bisiklet güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Yapılan düzenlemelerde bahsi geçen otopark alanlarında parklanmanın ilk 15 dakikasının ücretsiz olması, otopark sirkülasyonunun artması ve mevcut otoparkların daha verimli kullanılması ile birlikte; kent merkezine kısa süreli işleri için gelen halkın ücret ödemeden araçlarını en yakın noktaya park edebilmeleri sağlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 yılı başında prestij cadde çalışmalarının tamamlanmasından sonra dubaların kaldırılacağı açıklandı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!