Doğaseverlerin özlemi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Doğaseverlerin özlemi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 09:02

Doğaseverlerin özlemi sona erdi

Haberin Devamı

Karya yürüyüşleri başladı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde bir grup doğasever tarafından, yarımadanın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla yedi yıl önce başlatılan doğa yürüyüşleri, uzun yaz mevsiminin ardından, havaların serinlemesiyle beraber yeniden başladı.

Kendilerine 'Karya Yürüyüşçüleri' adını veren grup, sezonun ilk yürüyüşünü Ege kıyılarında yaptı. Her hafta Pazar günleri Datça Yarımadası'nın bir köşesini keşfe çıkan grup, beş saat süren 17 kilometrelik yürüyüşün ardından, sahilde piknik yaparak yorgunluk attı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, tarihi-doğal ve kültürel zenginliklerin tanıtımını sağlamak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla, Antik Karya Medeniyeti'nden günümüze kalan patikaların yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan 796 kilometrelik 'Karya Yürüyüş Yolu'nun, Emecik-Alavara parkurunda ki zorlu yürüyüşe 40 kişilik bir grup katıldı.

Datça'ya 20 kilometre uzaklıkta Emecik çeşmesi önünde bir araya gelen grup üyeleri, Kelebekler vadisi üzerinden yürüyerek geldikleri, eski yaylada kahvaltı molası verdi. Kahvaltının ardından patika yolu takip ederek, Limancık bölgesine ulaşan grup üyeleri kısa süreli bir soluklanmanın ardından yürüyüşe devam etti. Bir süre sahilden yürüyen grup, daha sonra vadi yolunu takip ederek kanyona girdi. Kanyon boyunca yürüyüşlerine devam eden grup üyeleri, kısa süreli molaların andından saat 09.00'da başlayan ve beş saat süren 17 kilometrelik yürüyüşlerine Eski Liman'da son verdi. Eski Liman'da denize girip serinleyen ve ardından piknik yaparak yorgunluk atan grup, bir hafta sonra bir başka Karya parkurunda buluşmak üzere sözleşerek araçlarla ilçe merkezine döndü.

Karya Yürüyüş Grubu adına mimar Ahmet Temizel, Muğla'da Marmaris İçmeler'den başlayarak, Datça Yarımadası, Gökova körfezinden Akyaka ve Milas'a uzanarak, Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde son bulan Karya yürüyüş yolunun doğaseverler için bulunmaz bir fırsat olduğu söyledi. Karya yürüyüş yolunun en önemli parkurlarının Datça Yarımadası'nda bulunduğuna dikkat çeken Temizel, "Özellikle hafta sonları doğaseverlerin tercih ettiği Karya Yaşam Yürüyüş Yolu; tek kişinin ancak geçebildiği dar patikalar, dik yamaçlar ve muhteşem deniz manzaraları ile adrenalin tutkunlarını adeta büyülüyor" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!