Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrak:

Güncelleme Tarihi:

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrak:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 16:56

- "Burada mevcut alanda peyzaj çalışması yapılması gerekiyor. Alanı görünce kıymetini daha iyi anladık. Bu alanın güzelliğine güzellik katma hepimize gurur ve onur verecek"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Gölköy Sulak Alanı ile ilgili, "Burada mevcut alanda peyzaj çalışması yapılması gerekiyor. Alanı görünce kıymetini daha iyi anladık. Bu alanın güzelliğine güzellik katma hepimize gurur ve onur verecek" dedi.

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim üyeleri, mimar, peyzaj uzmanları ile ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri , Gölköy Mahallesi'nde 35 hektarlık alanı kaplayan ve içinde birçok kuş türü, balık çeşitleri ve hurma ağaçlarının yer aldığı 3. derece arkeolojik sit alanı ve 1. derece doğal sit alanında incelemelerde bulundu. Bodrum Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, yetkililere bölgeyi gezdirerek bilgi verdi.

Haberin Devamı

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla'daki korunan alanlarla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bölgenin "Gölköy Sulak Alanı" ve "Akdeniz Gölü" olarak bilindiğine değinen Bayrak, şöyle konuştu:

"Su hayat kaynağıdır. Özellikle sulak alanlar çok önemlidir. Sulak alanların bize ürettiği oksijen, yosunlar, canlılar, sazlıklar ve yaşam alanları, özellikle suyu temizleyen, suyu filtre eden sulak alanlar çok önemli noktalar. Bizim için çok kıymetli alanlar. Bunun bir örneğini de burada görüyoruz. Bu alanların korunması bizim ve tüm vatandaşların görevi. Oradaki endemik olduğunu tabir ettiğimiz hurmanın çok kıymetli olduğu anlaşılıyor. Oranın doğal yapısıyla hakikaten görsel değeri olan da bir alan. Bölgeyi bizim bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve diğer kurumların da alana katkı vererek bulunduğu bu noktadan çok daha iyi noktalara götürmesi hepimizin görevi."

Bölgede envanter çalışması yapılması gerektiğinin altını çizen Bayrak, envanterin ardından, bölgenin statüsünün ne olacağına karar verileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Bayrak, mevcut alanın iyileştirilip peyzaj çalışması yapılması gerektiğine değinerek, "Alanı görünce kıymetini daha iyi anladık. Bu alanın güzelliğine güzellik katma hepimize gurur ve onur verecek. Gelecek kuşaklara bu alanı koruyarak aktarmak görevini de yapmış olacağız" dedi.

- Koruma projesi geliştirilecek

Bodrum Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar ise bölgede 2009 yılından bu yana çalışma yürüttüklerini kaydetti. Muğla Valiliğinde yapılan toplantıda bölgede çalışmanın devam etmesi gerektiğini söylediklerini belirten Dizdar, şöyle konuştu:

"Bugün burada envanter çalışması yapıyoruz. Bu toplantıdan sonra bir çalışma grubu oluşturulup 2009'da başladığımız ve yarım kalan projenin devamı söz konusu olacak. Burada bir koruma projesi geliştireceğiz. Bugün çok mutlu ve umutlu olduk."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!