Dalaman'da havacılık çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Dalamanda havacılık çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 11:06

Dalaman'da havacılık çalıştayı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde düzenlenen havacılık çalıştayında Dalaman'dan Ankara'ya direk uçuşların başlamasıyla turizm potansiyelinin artacağı dile getirildi.

Dalaman Havalimanı'ndaki havacılık çalıştayında AnadoluJet'in Dalaman-Ankara seferlerine başlaması ve bütün yıla yayılması ele alındı. Çalıştaya Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten'in başkanlığında, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB), Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Marmaris Ticaret Odası'nın başkan ve temsilcileri, Devlet Hava Meydanları yetkilileri ile Muğla Büyükşehir, Marmaris ve Fethiye belediyelerinin temsilcileri katıldı. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Berlin Turizm Müşavirliği'ndeki toplantıdan telekonferans ile bağlandığı çalıştaya Turizm Müşaviri Hüseyin Gazi ile birlikte başarı dileklerinde bulundu. Anadolu Jet'in Dalaman-Ankara seferlerinin bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının güçlü işbirliği sonrasında gerçekleştiğine dikkat çeken Güvenç, "Bölge halkınının Ankara uçuşlarını Dalaman'dan yapmasının yolu açıldı. Anadolu Jet'in Dalaman-Ankara seferlerine başlamasıyla birlikte Dalaman bölgesine ülkemizin farklı yerlerinden gelecek olan misafirlerimizin sayısında artış yaşanacağına inanıyorum, ayrıca yurt dışından gelecek yolcularımız için de bağlantı oluşturacağız" dedi.

Genel Müdür Güvenç, çalıştayda rota planlama ve tanıtım konularında beyin fırtınası yapıldığını söyledi. Güzergah geliştirme çalışmalarına alt yapı oluşturma hususunda gerekli adımlar atılmasında hemfikir olunduğunu kaydeden Güvenç, Anadolujet'in Dalaman'da gerekli bağlantıları oluşturmak üzere büyük çaba sarf etttiğini hatırlattı.

SEFERLER TANITIM VE TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Toplantıda konuşan Anadolu Jet Pazarlama ve Satış Koordinatörü Demokan Öktem, Dalaman-Ankara seferlerine başlamalarının ardından bölgenin tanıtımı için Karadeniz'den bir grup acente temsilcisinin 4 Ocak'ta Dalaman bölgesinde misafir edileceğini söyledi. Öktem, Dalaman'dan her gün Ankara'ya direk seferleri olduğunu belirterek, "Anadolu Jet'in Dalaman-Ankara seferlerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, kamu çalışanları ve iş dünyasında duyurulması için bir dizi kampanya düzenlenmesi bugün yapılan çalıştayda kararlaştırıldı. Bu süreçte YDA Dalaman Havalimanı ve yerel yöneticilerle işbirliği içinde çalışacağız" diye konuştu.

Çalıştayda sunum yapan YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur ise bölgenin sahip olduğu turizm potansiyeli ve YDA'nın bölge tanıtımı için yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Songur, iç hat bölgesel direkt uçuşların yurt içindeki talep kadar yurt dışındaki talepleri de etkilediğine dikkat çekti.

Görüş ve önerilerini paylaşan katılımcıların büyük bir bölümü Anadolu Jet'in Dalaman-Ankara seferlerinin kalıcı olması için uçuşlara bölgedeki kurumlar ve yerel yönetimler tarafından destek verilmesinin önemine işaret etti.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!