Dalaman’da Arıcılık Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dalaman’da Arıcılık Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 14:08

MUĞLA'DA ARICILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Muğla Arıcılar Birliği(MAY-BİR) işbirliği ile Dalaman ve Ortaca bölgesinde bulunan arıcılara, Dalaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Salonu’nda yapılan toplantıya bilgilendirme toplantısı düzenlemiştir; arıcılar tarafından geniş bir katılım sağlandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “ İlçemizin, ilimiz arıcılığı içerisinde kayıtlı 200’e yakın arıcı ailesi ve 50.000 koloni varlığı, en az 1.000 ton civarında bal üretimi ile önemli sayılacak bir potansiyele sahiptir. Arıcılık konusundaki çalışmalar ise; arı nakilleri, kayıtların tutulması, menşei şahadetnamesi ve sağlık raporu uygulamasının devam etmektedir.
2015 yılında 193 arıcıya ait 49.034 adet koloni için kovan başına 10,00 TL olmak üzere toplam 490.034,00 TL destekleme tahakkuk ettirildiği ve önümüzdeki günlerde ödemesinin yapılacağını bildirmek isterim. Ziraat Bankasınca, yüzde 50 oranında indirimle düşük faizli kredi verilmeye devam edilmektedir.
Muğla İli ve İlçelerinde olduğu gibi, İlçemizde; GEKA kaynaklı uygulanan proje kapsamında, 260 adet arı konaklama noktasının ihdas edildiğini ve konuyla ilgili herhangi bir sıkıntının yaşanmamaktadır.”
Toplantıda açıklamalarda bulunan Muğla Arıcılar Birliği(MAY-BİR) başkanı Ziya Şahin ise; MAY-BİR Tarafından hazırlanarak sonuçlanan ve hala devam eden projeler hakkında ayrıntılı bilgiler vererek arıcıların sorunlarından birebir ilgilendiklerini bildirdi.
Özellikle Varroa ile mücadelede toplu ilaçlamanın önemine değinip, Muğla Veteriner Hekim Odasına bağlı serbest veteriner hekimlerden uygun fiyatla temin edilecek ilaçlar ile 1-7 Aralık 2015 tarihinde tüm Muğla ilçelerinde toplu mücadele yapılmasına karar verildiğini bildirdi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Aydın ise; Arı sağlığı, Kovanların kışa hazırlanması, İlkbaharda koloni yönetimi, bal arılarında ilaç kullanımı, Varroa ile mücadele stratejisi ve toplu mücadelenin avantajları konusunda çok değerli bilgiler verildi. Arıcılarımız tarafından verimli bulunan toplantı karışlıklı soru ve cevaplarla son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!