Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasının dördüncü duruşması sürüyor (3)

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanına suikast timi davasının dördüncü duruşması sürüyor (3)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 16:40

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasının dördüncü duruşması sürüyor (3)

Haberin Devamı

DURUŞMAYA DEVAM EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına öğleden sonra devam edildi. Duruşmada Dalaman Deniz Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı, esasa ilişkin son savunmasını yapmayı sürdürdü. Cenk Bahadır Avcı, komutanların telkinlerine uyup, emri uyguladığını herhangi bir olumsuz davranışta bulunmadığını söyledi.
MAHKEME BAŞKANINDAN UYARI
Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan'ın, kendisine konunun ayrıntıları hakkında bilgi vermediği gerekçesiyle bu şekilde davrandığını söyleyen Cenk Bahadır Avcı, yaşananların kendisini sinirlendirdiğini, yargılanmasına neden olduğunu söyledi . Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ sözünü kesti. Mahkeme Başkanı Baştoğ, "Yavuz Özfidan burada yok. Mahkemeye hitap ediyorsun, saygısızlık kastın olmadığını fark ediyorum ama bu hareketlerine de yansısın. Ses tonunu düşür ve kürsüye vurma, bize karşı savunma yapıyorsun" dedi.
Sık sık masum olduğunu, kandırıldığını hissettiğini söyleyen Cenk Bahadır Avcı, "Benim FETÖ'yle, franksiyonlarla işim olmaz. Ben Atatürk'ün şemsiyesi altında yetişen bir Türk subayıyım. Ama şimdi geldim böyle karşınızdayım. Darbeci değilim, darbenin hiçbir yerinde değilim. Yaptıklarım belli, yapmadıklarım belli. Çok sevdiğim mesleğimden ihraç edildim. Benim sınıf arkadaşlarım amiral oldu. Beni onlara sorun. İdari tahkikatta bir tane olumsuz cümle yok. Beni de katarak direk darbeyi katılmamıştır diyor ama endirek olarak oldum, kandırıldığımı hissediyorum, maalesef. İddia makamlarının iddialarını kabul etmiyorum. Masumum. Ailemde eşimde deniz kuvvetleri de biliyor masumum. Masumum da masumum. Acilen beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Sanık Cenk Bahadır Avcı'nın ifadesinin ardından duruşmaya ara verildi.
MAHKEME BAŞKANINDAN, HABERE TEPKİ
Duruşma başlamadan önce Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, bugün bazı gazetelerde çıkan, mahkemenin, sanıkların istekleri doğrultusunda, onları vatandaşların önünden yürütmek yerine bulundukları araçları otoparka aldırıp orada inmelerine sağlayacak karar verdiğine yönelik habere tepki gösterdi. Yaptığının bir basın açıklaması olmadığını vurgulayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Bu bir basın açıklaması değildir. Biz burada hiçbir köşe yazarını tatmin etmek için görev yapmıyoruz, yargılama yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Basın açıklaması için iznimiz yok. Ama izin isteyeceğim, verirlerse gerekli açıklamayı yapacağım" dedi.

Taylan YILDIRIM- Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!