Cezaevindeki çocuklar için anlamlı kampanya

Güncelleme Tarihi:

Cezaevindeki çocuklar için anlamlı kampanya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 12:43

Cezaevindeki çocuklar için anlamlı kampanya

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Elazığ F Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü kadınların çocukları için başlatılan kampanyada 2 bine yakın kitap toplandı. Kolilere doldurulan kitaplar, Elazığ'a gönderildi.
Bodrum'daki Yakamoz Kişisel Gelişim Merkezi'nde görevli uzman pedagog Bahar Atvar öncülüğünde, Bodrumlu gönüllülerin 1 ay içinde topladığı 2 bin kitap 15 koliye dolduruldu. 14 Ekim'de ülke genelinde başlatılan kampanyada toplanan kitapların, Elazığ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan kadın hükümlülerin yanlarındaki çocuklarına verileceği öğrenildi. Kampanyaya destek veren bazı çocuklar kolilerin üzerine, "Kitapların kolilenmesine yardım ediyorum. Beni tanımıyorsun ama seni seviyorum. Lütfen sevgimi sevgine kat" yazdığı ve kolilerin üstüne kalp işareti yaptığı görüldü.
Bodrumlu çocukların kampanyaya etkin destek verdiğini belirten Bahar Atvar, "Bu kampanya dahilinde 1 ay boyunca çocuk kitapları, kalem ve defterden oluşan kırtasiye malzemesinden oluşan 15 koli hazırladık. Bodrum'da yaşayan herkes büyük destek verdi. Bu çocukların sevgisini yüreğinde taşıyan yardımseverlere teşekkür ediyorum. Ofisimizi kapalı bile olsa kapımıza kitaplar bırakıldı. Yaklaşık 2 bin kitap topladık. Bence bu çok büyük bir rakam. Kampanya sadece bir ay sürdü. Süre daha uzun olsaydı, çok daha fazla ürün toplanabilirdi. Bugün de yine gönüllü arkadaşlarla topladığımız bu malzemeleri kolilerine koyarak kargoya hazır hale getirdik. Kolilerin içindeki kitaplara gönülden gelen çok güzel notlar yazdık çocuklarımız için. Biz bu kolileri yapıyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sevgimizi lütfen hissedin şeklinde her kolinin için böyle ufak tefek notlar da bıraktık. Sanırım bu malzemeler 3-4 gün içinde ellerine ulaşır" dedi.
Uzman Pedagog Bahar Atvar, çocukların büyüklere emanet edilen birer ışık olduğunu dile getirip, "Onların var olduklarını biliyoruz, Uzakta da olsalar bütün çocuklara kalplerimizde yer var. Özellikle son 3-4 gündür çocuklarla ilgili yoğun bir gündem var malumunuz. Hepimizin nefes alırken sıkıştığımız ve niye yaşadığımızı sorguladığımız bir duygu durumuna girdik. Çocuklar bize verilen emanetler ve onların her biri birer ışık. O ışıkların gelecekte hayat yollarını aydınlatmada bizlerin görevi" dedi. Koliler, bu sabah Elazığ'a gönderildi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!