Bodrum'un çöplük sorununda sorumluluk tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun çöplük sorununda sorumluluk tartışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 17:43

Bodrum'un çöplük sorununda sorumluluk tartışması

Haberin Devamı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum'un çöplük yangınları ile anılmayı hak etmediğini belirterek, sorumlunun Çevre Bakanlığı değil, Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen'in Bodrum ilçesindeki Torba vahşi çöp depolama alanında çıkan yangınla ilgili açıklamalarının ardından parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan ve basın mensupları katıldı. Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum'un çöplük yangınları ile anılmayı hak etmediğini söyledi. Bodrum'un yıllardan beri çözülemeyen katı atık sorununun çözümü konusunda, yerel siyasetçiler ile bir araya gelemediklerini ifade eden Öztürk "Siyaseten bu konuda sorumlu olan kurum Çevre Bakanlığı değildir. Çöplerin toplanması ve çöplerin depolanması Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundadır. Kimse gelip bizden çözüm konusunda yardım istemedi, 'şuralarda uygun alanlarımız var ve bizim için bu konuyu çözün' demedi" diye konuştu.

Akdam-Sazköy'e yapılacak katı atık bertaraf tesisinin yapılması aşamasında konuya dahil olduğunu ifade eden Öztürk, yaklaşık 6 bin ağacın kesildiğini ve bölgenin de arkeolojik SİT alanı olduğunu hatırlatarak, "Ben Bodrum'un çevre hassasiyetinin olduğu her yerde, Bodrum halkı ile birlikte hareket ettim. Biz sözde çevreci değiliz. Biz Akdam konusunda sadece 6 bin ağacı kurtarabilir miyiz diyerek konuya müdahil olduk. Sonuçta o ağaçlar kesildi. Hani nerede çevreciler? Başka bir alana yapılması konusunda o dönemde gelip bizden yardım isterlerse, gereğini yaparız dedik. Şu ana kadar hala gelen yok. Kendi basın açıklamalarında da söylüyorlar; Milas çöplük sorunu sekiz ayda tamamlandı. Datça, Marmaris veya Dalaman'da neden hiç sorun yok? Onlar da CHP belediyeleri. Bodrum bizden ne istiyor ise yapmaya hazırız. Çünkü Türkiye'nin batıya açılan yüzü. Biz Bodrum'a siyasi olarak bakmıyoruz, bu lüksümüz yok" dedi.

İstanbul'da çöp ve su sorunu yüzünden CHP'nin kaybettiğini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasına vesile olduğunu savunan Nihat Öztürk, Bodrum'un çöp sorununun da AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmasına vesile olacağını iddia etti. Öztürk, milletvekilliği döneminde Bodrum'un katı atık sorununun çözüleceğinin sözünü verdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM  (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!