Bodrum'daki 14 milyon liralık miras davası

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki 14 milyon liralık miras davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 17:38

- Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen, Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'nde, değeri yaklaşık 14 milyon lira olarak hesaplanan 73 parselden ikisinin satışından elde edilen geliri almak için bir araya gelen bazı mirasçılar ile süreci takip eden yetkililer arasında tartışma çıktı

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'nde, değeri yaklaşık 14 milyon lira olarak hesaplanan 73 parselden ikisinin satışından elde edilen geliri almak için bir araya gelen bazı mirasçılar ile süreci takip eden yetkililer arasında tartışma çıktı.

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen, Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'nde, değeri yaklaşık 14 milyon lira olarak hesaplanan 73 parselden ilk ikisinin satışı ihale yoluyla 1 Aralık'ta gerçekleştirilmişti.

Bodrum Adliyesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 2 saat süren ihalede, 120 ada 12 parsel 120 bin 500 liraya, 117 ada 4 parsel 160 bin 100 liraya satılırken, 117 Ada 7 parselin satışı ihaleye katılımın olmaması nedeniyle 5 Ocak 2015 tarihine ertelenmişti.

Haberin Devamı

İhale yoluyla satışı yapılan parsellerin satışından elde edilen gelirleri almak için arsa sahipleri ile süreci takip eden diğer yetkililer Mumcular Mahallesi'ndeki Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. Bölgede, Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın ile davaya bakan Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz'in de aralarında olduğu çok sayıda hisse sahibi toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Barın, paraların verilmesinin ertelendiğini ifade ederek, "Paraların bugün verilmeme sebebi, Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi Kalem Müdürü'nün eşinin ameliyatından dolayı izin alması. Yerine bakan müdür ise sorumluluk kabul etmek istemediği için ödemeler yapılamadı" dedi.

Hisse sahiplerine paralarını banka hesapları üzerinden yatırmayı düşündüklerini anlatan Barın, şunları söyledi:

"Bu işi resmiyete dökmek istedik. En azından alan aldığını bilir, yatan para belli olur, aldığı tarihi bilir her şey belge üzerinden gider. İtiraz edilecekse her şey belgeler üzerinden yapılır diye düşündük. Ama insanların kendi özel hayatlarında resmi kurumlara veya başka yerlere borçları olduğunu düşünemedik. Bir taraftan her şeyi belgeli yapalım dedik. Ama bazı insanların özel yaşantısındaki borcundan dolayı bazıları buna itiraz etti."

Haberin Devamı

Bir satış dosyasının kendisine yaklaşık 10 bin liraya mal olduğunu ifade eden Barın, bunun 4 bin 500 lirasının ulusal basına çıkan ilanlar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"5 Ocak'ta yine ihale var. Aynı rakamdan ihale edilecek. Bu paraları çöpe atmak gibi bir lüksüm yok. Bu ihalelere siz katılın da mal sahibi siz olun istiyorum. Adam dışarıdan geldi malımızı talan etti demenizi istemiyorum. Eğer katılım olmazsa masraflar boşa gitmesin diye ben katılmak durumunda kalacağım."

Hisse sahiplerinden Fatma Gündüz ise 4 yıldır yapılanlarla bugünkü davranışların birbirini tutmadığını öne sürerek, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Toplantıya İzmir'den katılan mirasçılardan Hatice Apalı da, eşinin yatalak olduğunu kaydetti. Toplantıya her seferinde katılmasının kendisine büyük maliyet getirdiğini ifade eden Apalı, sürecin artık tamamlanmasını istedi. Yaşananlara tepki göstererek sinir krizi geçiren ve yere düşen Apalı, güçlükle sakinleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!