Bodrum'da doğal afet semineri

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda doğal afet semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 17:12

Bodrum'da doğal afet semineri

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen seminere katılan konuşmacılar, Doğu Akdeniz'de yaşanan, Bodrum Yarımadası'nı etkileyen afetler ile afet yönetimi, tsunami erken uyarı sistemi, kentin afetlere karşı hazırlığı gibi konularda sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi.
ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği işbirliğiyle Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde ASTARTE Projesi kapsamında 'Doğal Afetlere Karşı Farkındalık ve Hazırlık' konulu paydaşlar toplantısı düzenlendi. Toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, ASTARTE Projesi ODTÜ Yürütücüsü, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve UNESCO Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz Tsunami Uyarı Sistemi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması nedeniyle, afetleri anlamak açısından sivil toplum örgütlerinin ve ilgili kurumların temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, denizlere ilişkin afetler, geçmişte Bodrum Yarımadası'nı etkileyen afetler, afet yönetimi ve sivil toplum örgütleri ve rolü, Tsunami ve erken uyarı sistemi konularında bilgilendirme yapıldı.
ASTARTE Projesi ODTÜ Yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, doğal afetlere karşı hazırlığın önemine dikkat çekerek, "Tsunami bunlardan biridir, ender rastlanır ama farkında ve hazırlıklı olmamız gerekir. Kış mevsiminde fırtınalar, dalgaların verdiği hasarlar ya da yağmurlardan dolayı oluşan seller önemli hasarlar, malzeme ve can kayıplarına yol açmaktadır. Bu konuda her bir doğal afeti iyi anlamamız gerekmektedir. Korkmak değil, anlamak ve bilmek bizi hazırlıklı olmaya ve zararları azaltmamıza neden olacaktır" dedi.
Sunumların tamamlanmasının ardından soru ve cevap bölümünü geçildi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!