Bodrum'daki deniz dibi temizliğinde 800 kilogram atık çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki deniz dibi temizliğinde 800 kilogram atık çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2024 16:28

Bodrum'daki deniz dibi temizliğinde 800 kilogram atık çıkarıldı

Haberin Devamı

BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla Gümüşlük Koyu'nda düzenlenen deniz dibi temizliğinde, 800 kilogram atık çıkarıldı.

Bodrum'da koyları atıklardan arındırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan deniz dibi temizliği bugün Gümüşlük Koyu'nda devam etti. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla gönüllü dalış ekibi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla yapılan deniz dibi temizliğine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi temsilen Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Çelikkan, Meclis Üyesi Ahmet Faik Karakaya ve Gümüşlük Mahalle Muhtarı Zeki Pay katıldı. Bodrum'un koylarını çöp ve atıklardan arındırmayı, deniz canlılarının yaşam alanlarını korumayı hedefleyen temizlik etkinliğinde, denizden 800 kilogram atık çıkarıldı. Gümüşlük Kafe önünde sergilenen atıklar, ardından geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesi'ndeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

'DOĞANIN, YAŞAMIN DEVAM ETMESİNİ EL BİRLİĞİ İLE SAĞLAYALIM'

Bodrum Belediyesi olarak 10 yıldır aralıksız sürdürülen kampanyada denizleri temizlediklerini söyleyen Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çelikkan, "Bu çalışmanın temel amacı toplumumuzda çevre bilincini artırmak, bir farkındalık yaratmaktır. Olumlu sonuçlarını da alıyoruz. Bazı bölgelerde azaldığını görüyor, seviniyoruz. Bu fotoğraf bize bir kez daha doğru yolda olduğumuzu hatırlatıyor. Denize en çok yakışanın mavinin olduğunun altını çizmek istiyoruz. Çevre, doğa bir miras değil bir emanettir. Bizden sonraki nesillere bu emaneti hak ettiği şekilde bırakalım. Doğanın, yaşamın devam etmesini el birliği ile sağlayalım" dedi.

Vatandaşlarında da destek verdiği Deniz Dibi Temizliği etkinliği 3 Temmuz Çarşamba günü Gümbet Sahili’nde devam edecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!