Bodrum, Avrupa’nın Kış Kataloğunda

Güncelleme Tarihi:

Bodrum, Avrupa’nın Kış Kataloğunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 16:56

BODRUM, AVRUPA'NIN KIŞ KATALOĞUNDA YER ALDI

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret eden FTI Grup Yöneticileri ve Meeting Point Türkiye Yöneticileri, Bodrum ile Almanya arasındaki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret eden FTI Grup Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Direktörü Hicabi Ayhan ile Meeting Point Türkiye Ege Direktörü Orhan Kangül ve Bodrum Kontrat Müdürü Hakan Alim, Almanya’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Direktörü Hicabi Ayhan, geçtiğimiz günlerde bölgenin yaşamış olduğu sel felaketi için de FTI Grup adına Başkan Kocadon’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Ziyarette yetkililer, 2015 yılı için Alman pazarındaki Bodrum hedeflerini büyük ölçüde yakaladıklarını ifade ederek, 2016 yılı için çalışmalarını pekiştirmek amacıyla ilk defa bir Alman Tur Operatörü olarak Bodrum’a 2015- 2016 Kış Kataloğunda yer verdiklerini ifade etti. Almanca olarak hazırlanan katalog; Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki acentalar ile ilgili kişi ve kurumların adreslerinde yerini aldı.
“Yapılan çalışmalar bölge ekonomisine ileride ciddi kazançlar sağlayacak”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılan çalışmaları bölge adına son derece pozitif bulduğunu belirterek, “Turizm faaliyetlerinin artarak devam etmesi için karşılıklı olarak çalışmalarımız sürecek. Bu çalışmanın bir ilk olarak diğer operatörlere de örnek olabileceği düşüncesindeyim. Almanya’da yapılan bu çalışmalar Bodrum’a hareket katacak. Oluşacak bu kıvılcımın ilerleyen yıllarda bölge ekonomisine ciddi kazançlar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.
Ziyarette, Bodrum’un da bundan böyle Almanya pazarında diğer kış operasyonu yapan bölgeler gibi kış destinasyonu olduğu, özellikle seyahat acentaları ve yolculara duyurma amaçlı birlikte işbirliği içerisinde tanıtım çalışmalarına gidebileceği de konuşulan konular arasındaydı.
FTI Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Direktörü Ayhan; yapılan bu çalışmayı Avrupa’da etkin bir şekilde gerçekleştirebilecek bir operatör olduklarını da ifade ederek, “Grubumuz bünyesinde var olan ve ulusal yayın yapan tek seyahat televizyon kanalı olan Sonnenklar TV ile bunu rahatça hayata geçirebilir, kısa sürede meyvelerini toplayabiliriz. Bu kanal aynı zamanda Almanya’ya komşu ülkelerden de rahatça izlenebiliyor. Yaklaşık 30 milyon seyirciye kadar ulaşabiliyor.” dedi.
Diğer taraftan Ayhan, grubun seyahat acentalarına Bodrum destinasyonu hakkında tüm detayları aktaran ve bilgilendiren bir Online Akademi Departmanının bulunduğunun bilgisini de vererek, bu iki yöntem ile hedeflenen yolcu sayısının, satıcı bilgilendirmesi ve yönlendirmesinin sağlıklı bir şekilde uygulanacağı belirtti.
İngiltere pazarına da değinilen ziyarette FTI Grup Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Direktörü Hicabi Ayhan, aynı tanıtım faaliyetlerinin İngiltere için de uygulanabileceğini, grubun bünyelerine kattıkları You Travel ile benzer çalışmalar yapılarak bunu hayata geçirilebileceklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!