Başkan Saatcı öğretmeninin mezarını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Saatcı öğretmeninin mezarını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 16:09

Başkan Saatcı öğretmeninin mezarını ziyaret etti

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 6 yıl önce yaşamını yitiren ilkokul öğretmeni Osman Orhan'ın mezarını ziyaret etti.
Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, bugün öğlen saatlerinde, Seydikemer'in Zorlar Mahallesi'ndeki Zorlar Mezarlığı'na gitti. Öğretmeni Osman Orhan'ın mezarını ziyaret eden Başkan Saatcı, yanında getirdiği buket çiçeği kabre bıraktı. Dua ettikten sonra mezarlıktan çıkan Saatcı, 6 yıldır her öğretmenler gününde Orhan'ın mezarını ziyaret etmeyi gelenek haline getirdiğini söyledi.
Ülkede öğretmenlerin zor şartlarda görev yaptığından yakınan Başkan Saatcı, "Bu sabah haberlere bakıyorum. Madende çalışan, işportacılık yapan, seyyar satıcılık yapan öğretmenlerimiz var. Ekmek sahibi olabilmek için mesleğinin dışında polisliğe, astsubaylığa yazılan, sözleşmeli askerliğe giden bir sürü öğretmen arkadaşlarımız var. 13-14 yıl önce okulu bitirmiş, ancak atanamayan öğretmen evlatlarımız var. O kadar problem var ki ülkenin temelinde. Doğru düzgün bir eğitim politikamız olmadığı için bu çocuklar okuyor ve işsiz kalıyor. Öğretmen çıkıyor, atanamıyor. İçinde uhde kalıyor" dedi.

Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), (DHA)
FOTOĞARAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!