Başkan Kocadon, Yerel Üreticinin Yanında

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocadon, Yerel Üreticinin Yanında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 13:444dk okuma

BAŞKAN KOCADON, YEREL ÜRETİCİYE DESTEK VERİYOR

Çiftçi bir aileye mensup olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yerel üreticilerin dertlerini çok iyi bildiğini ve çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, her zaman yanında olacaklarını belirtti.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sera üretimi hakkında yerinde bilgi almak için yerel üreticiler ile Çömlekçi Mahallesi’nde bir araya geldi. Çömlekçi’deki Osman Oral’ın sahibi olduğu serada yapılan görüşmeye Bodrum Belediye Başkan Yardımcılarından İsmail Altındağ ve Taner Uslu yanı sıra meclis üyeleri, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair, Fen İşleri 5. Bölge Sorumlusu Zafer Yurt ile Çömlekçi ve Bahçeyakası sera sahiplerinden Mehmet Oral, Emin Oral, Mustafa Erten, Özay Özgül, Nuri Baydar ve Osman Sarıosmanoğlu katıldı.
Sera sahibi Osman Oral, Başkan Kocadon ve ekibine verdiği bilgide Çömlekçi ve Bahçeyakası’nda yaklaşık 60 adet sera bulunduğunu, kış aylarında domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştirdiklerini söyledi. Yaptıkları ziyaret ve destekleri için de bölgedeki tüm üreticiler adına Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.
Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair, “Kendi öz toprağımızın üreticilerini ziyaret ederek, üreticinin tohumunun ıslahından pazaryerindeki tezgahına kadar geçen yolculuğu hakkında bilgi almak ve onların neler yaptığını görmek için burada bulunmaktayız. Burada seralarınızı gezerek alacağımız bilgiler ışığında üreticimizin alın terleri ile ürettikleri ürünlerden ilerideki günlerde nasıl daha verimli olacakları ve daha çok nasıl kazanacakları konusunda çalışmalarımız olacak." dedi.
“TOPRAK ÖYLE GÜZEL BİR ŞEY Kİ, BİR ÖMÜR BAKAR. ZENGİN ETMEZ AMA MUHTAÇ DA ETMEZ”
Ortakent’te ailesi ile birlikte toprak işiyle yakından ilgilendiğini ve üretime karşı her zaman merakı olduğunu belirten Başkan Mehmet Kocadon ise "Zamanında bu işlerle uğraşmış, sizin içinizden birisiyim. Ayrıca bu işlere de son derece meraklı olduğum için 1990’lı yıllarda Ortakent’te 3 dönümlük bir sera kurduk ama toprak işinden fazla anlayan olmadığı için, bizde de toprak, hayvancılık ve çiftçilik merakı olduğu için, o yıllarda bu gölgelere gelerek bilgiler aldık. Biz o günlerden buraya geldik. Ailemizin başka geçim kaynağı yoktu ve turizm gelişene kadar bu işlerle uğraştık. O yıllarda yaptığımız üretim işinden mutluluk duyuyor, keyif alıyorduk. Kışın domates, salatalık yetiştirmek farklı bir duyguydu ve biz sera işini ticari ağırlıklı değil hobi olarak yaptık. Kendi otelimizde tüketiyorduk, eşe dosta dağıtıyorduk ve bundan da mutlu oluyorduk. Ben şunu öğrendim; bu toprak öyle güzel bir şeydir ki, bir ömür bakar. Zengin etmez ama kimseye de muhtaç etmez. Bodrum gün geçtikçe gelişerek, güzelleşerek kendi içinde bir pazar oluşturdu. Yıllar önce ürettiğiniz domates, salatalık ve patlıcan gibi sebzeleri belki Bodrum, Milas, Yatağan, Muğla gibi pazarlara götürme ihtiyacı duyuluyordu ama şu anda Bodrum yarımadasının çeşitli yerlerindeki pazarlar, senin ürettiklerini eritebiliyor. Ve çok şükür güzel de para kazanma imkanı doğuyor çünkü arada ikinci bir şahıs yok. Senin ürettiğin satılıyor, başkasından ürün alınmıyor.” dedi.
“ÇİFTÇİ BİR AİLENİN ÇOCUĞU OLARAK SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Konuşmasının devamında ise Başkan Kocadon, “Sizlerin yapmış olduğu bu çalışmalar benim çok hoşuma gidiyor ve sizleri gerçekten çok takdir ediyorum. Bodrum Belediye Başkanı olarak siz üreticilere yardımcı olmak için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yaparız. Bizden bir talebiniz olur ve bana ulaşamazsanız sizin bölgenizin yetiştirdiği yardımcım Taner Uslu kardeşime, Yalıçiftlik Mahallesi’nden çok iyi tanıdığınız İsmail Altındağ başkanımıza ya da bölge sorumlularımıza mutlaka ulaşınız. Ben ve ekibim siz değerli üreticiler için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Aramızda konuya ya da sizlere yabancı kimse yok. Biz bizeyiz. Onun için rahat olun ve üretebildiğiniz kadar ürün üretiniz. Sizin yaptığınız bu çalışmaları bu sektöre örnek olsun diye Bodrum yarımadasının tümüne yapacağımız projeler ile aktarmamız gerekir. Bugün maalesef bizim tarım alanlarımız, narenciye bahçelerimiz bildiğiniz üzere beyaz evlere yenik düştü. Narenciyenin rant değerini yitirmesinden dolayı bahçeler beyaz evlere dönüştü. Eğer narenciyenin de böyle bir pazarı olsaydı ya da yetişen narenciyeyi kendi pazarlarımızda tüketebilseydik onlar da bitmeyecekti. Şimdi kalan topraklarımızda sizin bu güzel projelerinizi anlatıp bu işe meraklı olan arkadaşları teşvik edebiliriz. Sizleri gerçekten son derece takdir ediyorum ve tarımdan gelen, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak elimden ne geliyorsa sizler için yapacağım. Siz yeter ki rahat olun ve üretmeye devam ediniz." diyerek toplantıya katılan üreticilere teşekkür etti.
Fikir alışverişinde bulunulan sohbet toplantısının ardından Başkan Kocadon ve beraberindekiler, toplam yedi dönümlük iki serayı gezerek yetişen ürünleri inceledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!