Aşçılık öğrencilerine gümüş madalya

Güncelleme Tarihi:

Aşçılık öğrencilerine gümüş madalya
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 12:17

Aşçılık öğrencilerine gümüş madalya

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki Ortaca Meslek Yüksekokulu (OMYO) Aşçılık Bölümü öğrencileri, Şef Mavi Profesyonel Aşçılık Derneği'nin Fethiye'de düzenlediği ulusal yemek yarışmasında gümüş madalya kazandı.
OMYO Aşçılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri Fethiye'de düzenlenen Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması'na katılıp, iki farklı kategoride gümüş madalya aldı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde Zeynep Demirli Teriyaki 'soslu pilav eşliğinde dil balığı' ile gümüş madalyanın sahibi olurken, Üniversiteler Arası Ekip yarışması kategorisinde Ahmet Ufuk Türk, Zeynep Demirli Taze ve Ebru Karaca'dan oluşan 3 kişilik ekibe gümüş madalya verildi. Ekip kategorisinde yapılan 'zerdeçallı patates püresi üzerinde ahtapot polpo', 'baharat sarılı California usulü dil balığı' ve 'limonlu parfe' jürinin beğenisini kazandı.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Güp, aşçılık öğrencilerinin her geçen gün kendilerini daha iyiye doğru geliştirdiğini söyleyerek, "Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve öğretim görevlilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin hazırlığında onlarak araç gereç desteği veren Sarıgerme Park Otel'e de ayrıca teşekkürler" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!