Ahmed Adnan Saygun için piyanoda yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ahmed Adnan Saygun için piyanoda yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 11:54

Ahmed Adnan Saygun için piyanoda yarışacaklar

Haberin Devamı

BODRUM Klasik Müzik Derneği'nin Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde iki yılda bir gerçekleştirdiği 4'üncü Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması, bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde düzenlenecek.

Ahmed Adnan Saygun'u genç piyanistlerle yakınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması, bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'un Gümüşlük mahallesinde gerçekleşecek. Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen ilk yarışma olma özelliğine sahip olan etkinliğe yurt içinden ve dışından yetenekli gençler davet ediliyor. Sanat danışmanlığını piyanist Gülsin Onay'ın ve sanat yönetmenliğini piyanist Eren Levendoğlu'nun üstlendiği yarışmanın 2 kategoride yapılacağı, 18 yaş üstü yarışmacıların A sınıfında yer alırken, 18 yaş altı gençlerin ise B sınıfında yeteneklerini sergileyeceği belirtildi. Yarışmaya son başvuru tarihinin 30 Mayıs Salı günü olduğunu belirten ünlü piyanist devlet sanatçısı Gülsin Onay "Yarışmamıza genç yeteneklerin ilgisi her geçen yıl daha çok artıyor. Amacımız  genç piyanistleri Saygun'un eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve Saygun'un müziğini gençlerle yaşatarak gelecek nesillere aktarmak" dedi.

ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Yarışma jürisinde ise Fransa'dan Jean-François Heisser; Küba'dan Mauricio Vallina Rusya'dan Ilya Itin, Türkiye'den Gülsin Onay ve İbrahim Yazıcı yer alacak. A sınıfında birincilik ödülüne layık görülen yarışmacı, 5 bin TL ve bir sonraki yılın Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programında yer almaya da hak kazanacak. Yarışmanın A sınıfı ikincisi, 3 bin TL; üçüncüsü ise 2 bin TL ile onurlandırılacak. B sınıfında dereceye girecek olan yarışmacılardan birinciye 3 bin TL para ödülünün yanı sıra 2018 yılı Gümüşlük Festival Akademisi'nden masterclass bursu verilecek. Yarışmanın B sınıfı ikincisi 2 bin TL, üçüncüsü ise 1000 TL ile ödüllendirilecek.

Gülsin Onay, yarışmaya ilgi gösteren gençlerin www.gumuslukfestival.org yarısma adresinden ulaşabileceğini ve başvuru formunu doldurarak sayguncompetition@gmail.com adresine gönderebileceklerini söyledi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!