Güncelleme Tarihi:
MERSİN’in Tarsus İlçesinde vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış, hazırlanmış, işlem görmüş tüm et ve et ürünlerini tüketmesi konusunda denetimleri aralıksız devam ediyor.
Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, İlçeye bağlı tüm mahallelerde faaliyet gösteren kasap, tavuk eti satış yeri, et market ve şarküterilerden oluşan iş yerlerinde denetimledi. Ekipler, kasaplarda hayvansal gıdalar için özel hijyen uygulamaları kapsamında hijyen kurallarını, işletmenin genel temizliği, kullanılan alet ve ekipmanları kontrol etti.
Şehir merkezi dışından yaptırılan kesimlere ait belgeler ve uygunluğu, satışa sunulan etlerde sağlık işareti kontrolü, kaçak et, et ürünleri ve ruhsat kontrollerde ekipler, bazı işyerlerine de eksiklikler konusunda mevzuatlar doğrultusunda yasal işlem yaptı.
Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)
(10.06.2016), (FOTOĞRAFLI)