Mersinli çocuklar duvara renk katıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersinli çocuklar duvara renk katıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2024 11:31

Mersinli çocuklar duvara renk katıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, mahalle muhtarları ile iş birliği içerisinde çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Mahalle muhtarı ve bölge çocuklarının talep ve istekleri üzerine hareket eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, eğlenceli içeriklerle Mersin’in dört bir yanından çocuk kahkahaları yükselmesini sağlıyor. Son olarak Fuat Morel Mahallesi’nde gerçekleştirilen duvar boyama etkinliği de onlardan bir tanesiydi.

Fuat Morel Mahalle Muhtarı Didem Cevriye Demir’in mahallesinde bulunan bir binanın renklenmesi adına Büyükşehir Belediyesi’ne talebini iletmesi üzerine gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin mısır ikramı, yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklar, renkli boyalarla mahallelerinde bulunan bir yapının duvarına el baskısı yaptılar. Bütün mahalle çocuklarının şarkılar eşliğinde eğlenerek gerçekleştirdiği baskılarla bina, rengârenk bir görüntüye kavuştu. Daha önce hoş olmayan yazıların olduğu binanın dış cephesi mahalle çocuklarının unutamayacağı bir anıya dönüştü. Aileler de etkinlikten son derece memnun kaldı. Didem Cevriye Demir, etkinliğin çıkış noktasından bahsederek, “Etkinliğimize buradaki zarar görmüş dış cepheye el baskısı yapmakla başladık. Küfürler ve hakaretler yazıyordu. Bunu kapatmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Binanın renklenmesinde çocukların da katkısı olmasını istediklerini sözlerine ekleyen Demir, “Amacımız çocuklarla birlikte güzel bir şeyler yapmaktı. Aslında bu dış cephede çocukların el izleri olsun istedik ki kimse bir daha zarar vermek istemesin. Çocuklar ileriki yaşlarında dönüp ‘bu benim el izimdi’ diyebilsinler diye onlarla birlikte bir etkinlik yapmak istedik” diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görev yapan Nazmiye Altınbaşak, etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Kadın muhtarlarımızla birlikte çocuk etkinlikleri düzenliyoruz. Bugünkü durağımız Fuat Morel Mahallesi. Buradaki çocuklarımızla birlikte çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerimizden bir tanesi duvar boyama etkinliği oldu. Çocuk şarkıları eşliğinde çocuklarımıza mısır ikramında bulunduk. Keyifli vakit geçirdiler. Aileler ve çocuklar çok memnun. Güzel bir gün geçirmiş olduk. Diğer muhtarlarımızla iş birliği içerisinde bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!