Mersin Afet Müdahale Planı’na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Afet Müdahale Planı’na hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2024 13:56

Mersin Afet Müdahale Planı’na hazırlanıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- CUMHURBAŞKANLIĞI Kararı ile Resmî Gazetede yayımlanan afetlere ve acil durumlara hazırlık amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası müdahale tatbikatlarının planlaması kapsamında Mersin’de 12 Eylül 2024 tarihinde tatbikat gerçekleştirilecek

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Türkiye Afet Müdahale Planı Mersin bölge düzeyi tatbikat toplantısı gerçekleştirildi. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum Müdürleri ve TAMP kapsamındaki STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan; afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını, bu bağlamda tatbikatların, ilgili kurumların her daim hazırlıklı olmaları ve gerekli çalışmaları etkin bir şekilde yerine getirmesi açışından önemli bir imkan olduğunu, bu hazırlık sürecinin yakın işbirliği ve koordinasyon içinde en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Pehlivan, TAMP kapsamındaki bütün kurum ve kuruluşların konunun önemine binaen azami hassasiyetle üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğine inandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Toplantı da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından; Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP), Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. 12 Eylül 2024 tarihinde Mersin’de yapılacak olan TAMP Mersin Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı kapsamında AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan senaryoya göre; Ecemiş fay hattında merkez üssü Tarsus ilçesi olan 7 büyüklüğünde, Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerinin etkilendiği bir deprem gerçekleşecek.

Bu kapsamda Mersin’de, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’den destek ekiplerin gelmesi planlanırken, Mersin, Niğde, Adana ve Konya İllerinde eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan deprem tatbikatı kent seviye 3 olarak belirlendi.

TAMP Mersin planındaki Afet Gruplarında görevli; İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin, ilgili kaymakamlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve AFAD gönüllülerinin Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Çamlıyayla ilçelerinde 12 Eylül 2024 tarihinde saha tatbikatında göre alacak. Tatbikat 24 saat gerçek zamanlı olarak sürecek.

Haberin Devamı

Tatbikatta; enkazda arama kurtarma, sanayi yangını, tahliye, trafik kazası, beslenme, hasar tespiti, zarar tespiti, altyapı çalışmaları, enerji ve haberleşme çalışmaları, ayni bağış depo çalışmaları, psikososyal destek çalışmaları icra edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca masa başı çalışmaları da Afet Yönetimi ve AYDES üzerinden düzenlenecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!