Kurban bağışları aşhanede pişip vatandaşın sofrasına ulaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurban bağışları aşhanede pişip vatandaşın sofrasına ulaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2024 12:34

Kurban bağışları aşhanede pişip vatandaşın sofrasına ulaşıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından bağışlanan etler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren aşhanede pişiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren aşhanede geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından bağışlanan etler ile yemek yapılmaya devam ediliyor. Bu sayede yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri buluşturulmuş oluyor. Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 1920 haneye, 2 bin 720 kap yemek haftanın 5 günü tek öğün olmak üzere ücretsiz ulaştırılıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Mustafa Tönbe, “Engellilik, hastalık ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı yemek yapamayan vatandaşlarımıza, gıda mühendislerimiz gözetiminde her gün 3 kap yemeğimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Yıllardır bayramlarda aşhaneye gelen et bağışlarını da öğünlerimize dahil ediyoruz. İhtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmaya devam edeceğiz. Mersin merkezde toplamda 1920 haneye 2 bin 720 adet yemek ulaştırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İhtiyaç sahibi vatandaşların, TEKSİN ve Alo 185 üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Tönbe,“Engellilik, hastalık ve yaşlılıktan dolayı evinde yemek yapamayan vatandaşlarımız bize başvuruyor. Vatandaşlarımız başvurularını yaptıktan sonra en geç 1 hafta 10 gün içerisinde, sosyal çalışmacı görevlisi ekibimiz eve gidip inceleme yapıyor. Hane incelemesinin ardından da komisyonca onaylanan dağıtımlarımız başlıyor” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!