Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2024 10:45

Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi büyüyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin hayvansal üretime destek projelerinden Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi, yeni doğumlarla büyümeye ve yeni yetiştiricilere üretim kapısı açmaya devam ediyor. Kent genelinde ilçe ilçe yapılan dağıtımlar sayesinde kendi işini kuran küçükbaş hayvan yetiştiricileri bir taraftan geçimlerini sağlarken, diğer taraftan da hayvan popülasyonunu artırıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde devam eden projede 4 yılda 240 yetiştiriciye 6 bin küçükbaş hayvan veren Büyükşehir Belediyesi, projeye dahil olan yetiştiricilerden 3'üncü yıldan itibaren geri almaya başlıyor. Projenin 5’inci yılında ise üreticiye dağıtılacak 1500 hayvanın tamamı, yine üreticilere verilen hayvanların kuzuları alınarak projenin sürekliliği sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvanlarla birlikte yem ve aşı desteği de sunmayı sürdürüyor. Projeye ile hayatı değişen yetiştiricilerden biri de Nasibe Yalçın oldu. Erdemli merkeze 50 kilometre uzaklıkta olan Toros Mahallesi’nde daha önceleri 3-4 küçükbaş hayvan ile geçimini sağlamaya çalışan Nasibe Yalçın, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesine dahil olduktan sonra küçükbaş hayvan sayısını 60’a yükseltti. Proje kapsamında aldığı hayvanların yavrularını vererek kendi gibi başka kadınların da projeye dahil olmasını isteyen Yalçın, 3'üncü yılında 10 kuzusunu teslim edecek.

Haberin Devamı

‘HAYVANCILIĞA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nin Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dilek Tüney Bebek, kırsalda ikamet eden düşük gelirli vatandaşlara 24 dişi ve 1 erkek keçi veya koyun verdiklerini belirterek, ilerleyen süreçte proje kapsamında dağıttıkları hayvanların yavrularını aldıklarını anlattı. Bebek, “2020 yılında başladığımız projemizin bu yıl 5'inci yılındayız. 2024 yılında dağıtımını yapacağımız 1500 küçükbaş hayvanın tamamını, daha önce projemize dahil olan yetiştiricilerimizden toplayacağız.2024 yılında 60 yeni yetiştiricimizle beraber 300 yetiştiriciye ulaşmış ve 7 bin 500 baş küçükbaş hayvan dağıtmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

İlk defa küçükbaş desteğinden faydalanan kişilerden 3 yıl boyunca bir talepte bulunmadıklarını kaydeden Bebek, “3’üncü yıldan itibaren doğan yavruları peyderpey yetiştiricilerimizden geri alıyoruz. 25 hayvan veriyor, 25 hayvan geri alıyoruz. Damızlık çağında verdiğimiz hayvanları geri topluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvansal üretime destek sağlıyoruz. ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projemizle de hayvancılığa destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!