Büyükşehir Teknoloji Atölyeleri’nden öğrenciler için kamp programı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Teknoloji Atölyeleri’nden öğrenciler için kamp programı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2024 10:38

Büyükşehir Teknoloji Atölyeleri’nden öğrenciler için kamp programı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan öğrenciler için, Berdan Konuk Evi’nde ‘Stem Kampı’ etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan öğrenciler için, Berdan Konuk Evi’nde ‘Stem Kampı’ etkinliği düzenlendi.

Lise eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra, mezun öğrencilerinde katıldığı 2 günlük programda, sınavda başarılı olarak farklı üniversiteleri kazanan 6 öğrenciye madalya verildi. Robotik kodlama faaliyetlerinin yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaşayan öğrencilere, doğa gezisi ve değişik aktivitelerde düzenlendi. Tarsus ve Mezitli Atölyelerinden birçok gencin katılım gösterdiği kampta, keyifli zaman yaşandı.

Haberin Devamı

‘ATÖLYE ÇALIŞMALARINA KATILAN GENÇLERİ MOTİVE ETMEK İÇİN BU KAMP ÇALIŞMASINI YAPTIK’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarına katılım gösteren lise ile üniversite kazanan öğrencilere motivasyon sağlamak için kamp çalışmasının düzenlendiğini belirterek, “Atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yanda atölyelerde yüz yüze eğitimler, bir yanda mobil eğitimler... Bu etkinliğimizin amacı; öğrencilerimiz belirli zamanlarda atölyelerde eğitimlerine devam ettiler ve proje geliştirme yarışmalarına katıldılar. Aynı zamanda bizim mobil köy etkinliklerimizde, sosyal sorumluluk projelerinde bizlere destek oldular. Bu motivasyon etkinliğinde de onları biraz dinlendirmek ve motive etmek amacıyla bir aradayız. İçimizden bazıları üniversiteye yerleşti ve şehrimize veda edecekler. Onlar gitmeden önce düzenlediğimiz bu etkinlikle; hem onları ödüllendirmek, hem de bir beyin fırtınası oluşturmak için eğlenceli şekilde sürece devam ediyoruz” diye konuştu.

Kampın dolu dolu geçtiğini kaydeden Aşkın, “Burada öncelikle robotik kodlama ile ilgili etkinlikler sunduk. Bunun yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaptık. Sportif faaliyetler de sürecin içerisinde yer aldı. Kamp alanının imkanlarından çocuklarımız yararlanmaya devam ettiler” dedi.

Haberin Devamı

‘ATÖLYE ÇALIŞMALARI, HAYATIMDA ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 2 yıl eğitim alıp, artık eğitim verir duruma gelen ve özel bir eğitim kurumunda bilgisayar teknikeri olarak göreve başlayan İbrahim İşkin, atölye çalışmalarının hayatını olumlu yönde değiştirdiğini kaydederek, “Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine bu atölyeye başvurdum. Yarışmalara katıldık, robotik anlamda yeni gelişmelere tanık olduk. Ben lise son sınıfta başlamıştım, liseden sonrada devam ettim. Şu anda da özel bir kurumda, robotik kodlama üzerine proje görevlisi olarak çalışıyorum” şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!