'Uzuncaburç'un tanıtım ihtiyacı

Güncelleme Tarihi:

Uzuncaburçun tanıtım ihtiyacı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 12:08

'Uzuncaburç'un tanıtım ihtiyacı

Haberin Devamı

MERSİN'in Silifke İlçe Turizmini Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Küçük, Uzuncaburç Antik Kenti'nin tanıtım eksikliği nedeniyle yeterli ilgiyi görmediği söyledi. Uzuncaburç'un Türkiye'deki birçok antik kentten daha görkemli yapıya sahip olduğunu vurgulayan Küçük, "Bu tarihi değerin hem turizmde hak ettiği yere gelmesi, hem de turizmden hak ettiği payı alması için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Kazı çalışması, müze, turistik tesis gibi uzun vadede yapılacak çalışmalarla bölge turizmin göz bebeği haline gelebilir" dedi. 

GEÇEN YIL 6 BİN 670 KİŞİ GELDİ

Uzuncaburç Antik Kenti'nin doğusunda Olba ve Diocaseria krallıklarını birbirine bağlayan Antik Roma Yolu bulunduğunu anlatan Küçük, bu yapının çok tahrip olmadan günümüze kadar geldiğini anlattı.

Yolun  Silifke'nin 2 bin 300 yıllık geçmişi hakkında bilgi verdiğine dikkat çeken Küçük "Her iki tarafında tarihi kalıntılar var. Ormanın içinde muhteşem bir görüntüye sahip olan bu yol için dernek olarak çalışmalar yapmaktayız. Bu yolumuzu özellikle trekking sporu için bir parkur haline getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 6 bin 670 kişinin ziyaret ettiği antik kentle aynı adı taşıyan mahallede oturan vatandaşlar yöreye gelen turistlere hediyelik eşya ve çeşitli ürünler satıyor.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)
MO(AŞ/EŞ)(20.04.2016)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!