TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sönmez: Adana-Mersin birlikteliği sözde değil özde olmalı

Güncelleme Tarihi:

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sönmez: Adana-Mersin birlikteliği sözde değil özde olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 11:23

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sönmez: Adana-Mersin birlikteliği sözde değil özde olmalı

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Adana ile Mersin arasındaki birlikteliğin sözde değil, özde olması gerektiğini söyledi.
Girişimci İş Kadınları Derneği’nin, ‘2016 Yılı 1’nci dönem toplantısı Divan Otel’de gerçekleşti. Toplantıda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin ve Adana’nın, Türkiye’ye örnek olabilecek ‘iş modelleri’ ortaya koyabileceğini belirtti. Kadınların, iş hayatında daha fazla aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Tuğcu, bunun için de GİŞKAD olarak büyük bir çaba sarf edip, oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.
Sönmez ise, federasyon hakkında katılımcılara bilgiler verip, üst çatı kuruluşu olan ‘Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) çalışmalarını anlattı. Her iki kentin ‘ortak geleceği’ birlikte inşa edebileceği belirten Sönmez, "Adana ve Mersin bütünlüğü sözde değil, özde olmalı. Artık durum tespitinden öteye gitmek, ortaya somut şeyler koyabilmeliyiz. Ne Adana’yı Mersin’den bağımsız, ne de Mersin’i Adana’dan bağımsız düşünebiliriz. Birini diğerinden ayrıştırmamız mümkün değil. Ortak bir geleceği yine birlikte kurgulayabiliriz. Çukurova, neden dünyanın merkezi olmasın? Bunu birlikte başarabiliriz" dedi.
Adana ve Mersin’in, birlikte bir ‘ekonomik havza’ oluşturabileceğini ifade eden Sönmez, "Bölgemizin enerji potansiyelini tüm dünya kabul etti. Ama bu tek başına yeterli değil. Petrokimya sanayisinin önü açılmalı. ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Projesi’ başta olmak üzere ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’ de acilen hayata geçirilmeli. Çünkü her iki proje de bölgemiz için hayati önem taşıyor" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
(23.06.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!