Türkiye’nin 5 TİM-teb Girişim Evi’nden Biri Mersin Teknopark’ta Kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin 5 TİM-teb Girişim Evi’nden Biri Mersin Teknopark’ta Kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 17:06

TİM.-TEB İŞBİRLİĞİ İLE TÜRKİYE’DE HAYATA GEÇİRİLECEK 5 TİM-TEB GİRİŞİM EVİ’NDEN BİRİ MERSİN TEKNOPARK’TA KURULUYOR. GİRİŞİMCİLİĞİN VE KATMA DEĞERLİ ÜRETİMİN DESTEKLENMESİ, İHRACAT POTANSİYELİ OLAN FİRMALARIN VE GİRİŞİMCİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA ÇALIŞACAK GİRİŞİM EVİ’NİN PROTOKOLÜ, MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN KATILIMIYLA İMZALANDI.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile Türkiye’de hayata geçirilecek 5 TİM-TEB Girişim Evi’nden biri Mersin Teknopark’ta kuruluyor. Girişimciliğin ve katma değerli üretimin desteklenmesi, ihracat potansiyeli olan firmaların ve girişimcilerin güçlendirilmesi amacıyla çalışacak Girişim Evi’nin protokolü, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla imzalandı.
Girişim Evi, TİM, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Mersin Teknopark ve TEB Girişim Bankacılığı ortaklığı ile hayata geçirilecek. Mersin’de yenilikçiliğin, girişimciliğin ve katma değerli üretimin desteklenmesi, ihracat potansiyeli olan firmaların, girişimcilerin, profesyonel ve kurumsal bir destek mekanizması ile güçlendirilmesi temel amacı doğrultusunda kurulacak olan Girişim Evi’nin protokol imza töreni Mersin Teknopark Toplantı Salonu’nda yapıldı. Törene, Mersin Teknopark’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Vali Çakacak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Aymen, Mahmut Arslan, Hıdır Karadağ, Hasan Tufan Ballı, Ruhi Koçak, Türk Ekonomi Bankası Çukurova Bölge Direktörü Halil Vurarak ile Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz katıldı.
“MERSİN TEKNOPARK’I ADETA MERSİN’İN BEYNİ OLARAK NİTELENDİREBİLİRİZ”
Törende konuşan Vali Çakacak, 2015 yılında 4 adet TİM-TEB Girişim Evi’nin oluşturulduğunu, bugün atılacak imzalarla birlikte 5’inci TİM-TEB Girişim Evi’nin kurulmuş olacağını söyledi. Çakacak “Dünyaya açılmak isteyen firmalar ve girişimcilere öncülük edecek olan bu proje ile firmalar ve girişimciler uluslararası arenada yerlerini alacaklar. Bugün ülkemizde, 2016 yılında oluşturulması planlanan 5 girişim evinden ilkini ilimizde gerçekleştiriyoruz. Mersin Teknopark, 2006 yılında 1 firma ve 2 kişi ile başlayan yolculuğunu, bugün 70 firma ve çoğu mühendis olmak üzere 500 kişi ile sürdürmektedir. Bu yönü ile Mersin Teknopark’ı adeta Mersin’in beyni olarak nitelendirebiliriz” dedi.
Mersin Teknopark’ta bugüne kadar yaklaşık 250 projenin tamamlandığını, 163 projenin ise katma değerli üretime geçmek üzere çalışmalarına devam ettiğini belirten Çakacak, “Sadece 2015 yılında bu firmaların gelirleri 60 milyon liranın üzerindedir. Performans endeksinde, aynı dönemde kurulan teknoparklar arasında Mersin ikinci olmuş ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’tan ödül almıştır. Teknoparklar aynı zamanda üniversite, sanayi ve toplum işbirliğini sağlayan aracı kuruluşlar ve ekosistemin buluşma noktalarıdır. Mersin Valiliği himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Ekonomi Bankası, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Üniversitesi ve Teknopark’ın bir araya gelerek Ar-Ge ve inovasyonu desteklemek üzere işbirliği yapması, aynı zamanda bu buluşmanın en güzel göstergesidir. TİM-TEB Girişim Evi’nin firmalarımıza, girişimcilerimize, Mersinimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Rektör Çamsarı ise “Teknopark hepimizin gururudur. Üniversite olarak, Mersin’deki sanayi ve iş dünyası ile işbirliği içerisinde, ilimizdeki işsizliğin çözümü konusunda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bu amaçla, girişimcilik adına üniversite bazında başlattığımız çalışmalardan biri ‘Fikir Otobüsü’ projesidir. Ayrıca yakın zamanda Avrupa Birliği destekli, 120 girişimciye 270 bin Euro kaynaklı bir projemiz de kabul edilmiştir. Bunların yanı sıra Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimizi de etkin bir biçimde kullanıyoruz. Bu güzel halkaların sonuna Girişim Evi’ni de eklemek bizlere gurur veriyor” ifadelerini kullandı.
TEB Çukurova Bölge Direktörü Halil Vurarak da böyle bir projede yer almaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Yapılan araştırmalar, her 100 kişiden 35’inin gelecek 3 yıl içerisinde kendi işini kurmak gibi bir planının olduğunu ortaya çıkarmıştır. Girişim Evlerinin sadece girişimcilerin ihtiyaç duyduğu finansman anlamında değil, danışmanlık ve mentörlük alanında da büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen ise Mersin Teknopark yapılaşması içerisinde kurulacak olan ‘Girişim Evi’nin bir ay gibi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceğini dile getirerek, Girişim Evi ile Mersin’deki işsizlik sorununu çözmek adına açılacak olan yeni iş alanları ile yeni fırsatların ortaya çıkacağının altını çizdi.
Konuşmaların ardından Girişim Evi protokolü imzalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!