Güncelleme Tarihi:
MERSİN, (DHA) - MERSİN'de eğitim veren Toros Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri Adana'da düzenlenen Lezzet Festivali’ne katıldı. Öğrenciler hazırladıkları gastro şov ile festivale renk kattı. Narenciye Parkı'nda kurulan dev festival merkezinde 3 gün boyunca hünerlerini sergileyen öğrenciler, füzyon mutfak uygulaması kapsamında Uzakdoğu lezzetlerinden Suşi ve Noodle’ı, İtalyan lezzetlerinden Pizza’yı Türk mutfağında önemli bir değer olan Adana kebabı ile birleştirdi. Ana sahnede gerçekleştirilen gastro şov katılımcılardan büyük ilgi gösterdi.
Festivali kendi açılarından değerlendiren Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatih Kayran, ''Bölgemizde gerçekleştirilen gastronomik değerlerimizin tanıtımı açısından önemli olan organizasyona öğrencilerimiz ile birlikte katılım sağladık. Festivalde öğrencilerimiz ile birlikte mutfakta kültürlerin buluşmasını temel alan füzyon mutfak uygulaması sonucunda hazırladığımız ürünleri katılımcıların beğenisine sunarak olumlu geri dönüşler aldık. Hem sektörün hem de öğrencilerin gelişimleri için önemli olan bu tür organizasyonlara üniversite olarak katılım sağlamaya devam edeceğiz'' dedi.
FOTOĞRAFLI