Toroslar Şehir Tiyatrosu’na 3 ödül

Güncelleme Tarihi:

Toroslar Şehir Tiyatrosu’na 3 ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 14:45

Toroslar Şehir Tiyatrosu’na 3 ödül

Haberin Devamı

MERSİN’de Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde 3 kategoride ödül aldı.
2015-2016 tiyatro sezonunu kapsayan değerlendirmeler sonucunda Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahneye koyduğu 'Keşanlı Ali Destanı' adlı tiyatro oyunu ile Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde jüri oylamasını girmişti. Jüri, en iyi erkek oyuncu ödülüne Murat Özdemir, en iyi genç yetenek ödülüne Cennet Göz, en iyi sahne tasarımında ödülüne Abdurrahman Topuz’u layık gördü. 24 şehirde sahneye konulan oyunları seyreden Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu 'halk jürisi' üyeleri tarafından ödüllendirilen amatör yetenekler, Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret ederek, sanata ve sanatçıya sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Amatör olmalarına rağmen bugüne kadar ortaya koydukları oyunlarda profesyonel bir oyunculuk sergileyerek, başarılarını ödülle taçlandıran tiyatro ekibini kutlayan Başkan Tuna, "Belediyemizin bünyesinde kurduğumuz Şehir Tiyatrosu ile amacımız, hemşerilerimize ve çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek ve ücretsiz açtığımız kurslarda geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmektir" dedi.
Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde tiyatro ekibinin en iyi erkek oyuncu, en iyi genç yetenek ve en iyi sahne tasarımı ile 3 ödül almasının gurur verici olduğunu da vurgulayan Başkan Tuna, "Kültüre, sanata sunduğumuz desteklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.
Tiyatro ekibini, Halkkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda hizmete sundukları ve tiyatro gösterilerinin sahnelendiği Yunus Emre Kültür Merkezinde ağırlayan Başkan Tuna, ilçeyi sanatın merkezi yaptıklarını kaydederek, Soğucak ve Gözne ile H.Okan Merzeci Mahallelerinde bulunan Amfi Tiyatrolar ile de etkinliklere, sanatsal faaliyetlere ve konserlere ev sahipliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!