Toroslar Belediyesi’nin İskep Projesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Toroslar Belediyesi’nin İskep Projesi İstişare Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 15:26

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN, DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK, 18 AY SÜRECEK ‘İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM PROJESİ’ KAPSAMINDA DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTISI SELÇUKLAR MAHALLESİ’NDE YAPILDI. TOPLANTIYA TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI HAMİT TUNA DA KATILDI.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, dezavantajlı gruplara yönelik, 18 ay sürecek ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ kapsamında düzenlenen istişare toplantısı Selçuklar Mahallesi’nde yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı otoritesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde devam eden ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ (İSKEP) devam ediyor. Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ile birlikte istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak olan ‘proje kapsamında, ilçe genelindeki mahalle muhtarları ve sakinlerinin bir araya geldiği bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik istişare toplantılarının üçüncüsü Selçuklar Mahalle Muhtarlığı binası önünde yapıldı. Çeşitli mahallelerde 18 ay devam edecek olan projenin istişare toplantısına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tüm Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Ülgen, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.
Toplantıda, proje çerçevesinde Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan çalışmalar anlatılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Toroslar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Yıldırım, katılımcılara kurum olarak ilçede dezavantajlı kişilere sundukları sosyal ve maddi desteklerle ilgili bilgiler aktardı.
Toplantıda konuşan Toroslar Belediye Tuna ise 2 yıl sürecek projenin Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulandığını belirterek, toplumda dezavantajlı yaşayan insanları diğer eşitlerinin seviyesine getirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinden aldıkları fikir ve önerilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, “Hedef grup olarak belirlediğimiz ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik yapılacak eğitim çalışmalarında sizlerden alacağımız desteklerle beyin jimnastiği yaparak, bir yol haritası çizmek istiyoruz. Muhtarlarımız bizim uç beyimiz. Her sokağı karış karış biliyorlar ve mahallelerinde yaşayan dezavantajlı insanlarımızı da tanıyorlar. Bu proje kapsamında birlikte çok güzel çalışmaları uygulayacağımıza inanıyorum. Toroslar Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz bu projelerdeki gerçek gayemiz, huzurlu ve yaşanılabilir bir Toroslar, mutlu bir Mersin ve mutlu bir Türkiye oluşturmaktır” dedi.
İşsizliğin toplumda önemli bir yara olduğuna da dikkat çeken Tuna, hayata geçirdikleri mesleki eğitim çalışmalarına değinerek, “İlçemizi sosyal, kültürel ve ekonomik anlamada kalkındıracak hangi proje var ise bu projelere müracaat ediyor ve ilçemizde uyguluyoruz. İlçemizde işsizliğe bir nebzede de olsa çözüm bulabilmek için Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları projesi TORTEK’i hayata geçirdik. TORTEK ile bugüne kadar 56 eğitim merkezinde, 28 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde 15 bin kişiye mesleki eğitim verdik. Kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünler vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görmektedir. TORTEK bünyesinde yer alan kilim dokumacılığı kursumuzdaki bayanlarımızın dokudukları kilimleri de ‘Toroslar Kilimi’ adıyla markalaştırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte büyük bir atölye oluşturacağız. TORTEK bünyesinde kurduğumuz Alsancak Romanlar Eğitim Merkezi’nde de roman vatandaşlarımızın istihdamı için ‘Hasır Örme Üretim Atölyesi’ni hayata geçirdik. Biz bu çalışmalarla Romanlarımıza özellikle balık vermeyi değil balık tutmayı öğrettik. Roman vatandaşlarımızın bu atölyede kargılardan yaptıkları hasırların Avrupa’ya ihraç edilebilecek bir konuma gelmesi de bu projenin ne kadar özel olduğunu göstermektedir. Biz Toroslar Belediyesi olarak mesleksiz ve işsiz insanlarımızı üreten eller konumuna getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!