TMMOB’den Tarsus SEV’e ödül

Güncelleme Tarihi:

TMMOB’den Tarsus SEV’e ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 16:22

TMMOB’den Tarsus SEV’e ödül

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’ndeki 137 yıllık Tarsus Amerikan Koleji’nin tarihi kampusuna kurulan, geçmişi ve geleceği harmanlayan Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) İlköğretim kurumları binası Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 15’nci Ulusal Mimarlık Ödülleri-2016’da Yapı Dalı Ödülü’ne layık gördü.
Uluslararası bağımsız haber sitesi Tech Insider tarafından geçtiğimiz yıl yapılan ‘Dünyanın En Güzel 13 Okulu’ başlıklı araştırmada, Türkiye’den listeye giren tek okul olan Tarsus SEV’e verilen ödül için tören düzenlendi. Törene, Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Koçak ve Okul Direktörü Andrew Leathwood ’un da katıldığı törende konuşan TMMOB Mersin Şubesi Başkanı Ömer Sakar, "Sizlere bu ödülü vermekten onur duyuyoruz. Bu bina ulusal mimarımıza ciddi bir katkıdır. Mimarlar odası olarak bu binanın tescilini de bizler yapacağız artık binamız sanatsal bir yapı anlamı taşıyacak" dedi.
TMMOB’nin ödülünü almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Tarsus SEV İlkokul Müdürü Çiğdem Özyürekoğlu, "Tarsus SEV İlköğretim Kurumları olarak kampusumuzla ve binamızla gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en köklü okullarından olan Tarsus Amerikan Koleji’nin tarihi kampusunda geçmişi ve geleceği, modernliği ve geleneği bir arada buluşturuyor ve kucaklıyoruz. Bugüne kadar altı büyük mimari ödül alan okulumuz, geçtiğimiz yıl da ‘Dünyanın En Güzel 13 Okulu’ listesine girmişti ve hem ülkemizin hem de Tarsus’un gururu olmuştu. Bugün de TMMOB’nin ödülüyle mutlu olduk ve gururlandık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül, TMMOB Mersin Şubesi Başkanı Sakar tarafından Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Koçak ve SEV İdarecilerine teslim edildi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!