Teknik adamlığa ilk adımı attılar

Güncelleme Tarihi:

Teknik adamlığa ilk adımı attılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:21

Teknik adamlığa ilk adımı attılar

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)'ın işbirliğinde organize edilen TFF Grassroots C Antrenör Kursu Mersin'de başladı. TFF Eğitim Dairesinde görevli 2 Eğitmenin eğitim verdiği kursta 30 kursiyer teknik direktörlüğe ilk adımı attı.
Organizasyonun Mersin ayağını yürüten TÜFAD Mersin Şubesi 'Yaşayan Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz' sloganıyla kursa Mersin Sporunun yetiştirdiği Efsane Futbolcu ve teknik adamlardan Ayhan Öz'ün adını verdi. 20-30 Mart tarihleri arasında Macit Özcan Spor Kompleksi'nde devam edecek olan söz konusu kursta TFF Eğitim Dairesi Personellerinden Ersan Oğan ve Fatih Serkan Albayrak 30 kursiyere eğitim veriyor. Kursu başarı ile tamamlayacak olan teknik adamlar C diplomasını alarak teknik direktörlüğe ilk adımını atmış olacak.
TFF Grassroots C Antrenör Kursu ile ilgili bilgiler veren TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, kursa ilginin çok fazla olduğunu belirterek, “Bu sene düzenlenen ve C Diploması için başvuranların sayısı çok yoğundu. Genel Merkezimizin belirlediği 30 kişi kursa başladılar. Ayrıca 'Yaşayan Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz' sloganıyla kursumuzun ismini Ayhan Öz koyduk ve bundan da çok mutlu olduk. Böyle değerler artık kolay yetişmiyor. Umarım karşımızda bulunan 30 kursiyer arkadaşlarımız böyle isimlerin izinden giderler ve Türk Futboluna layık teknik adamlar olurlar” dedi.
TFF Grassroots C Antrenör Kursu sonrasında başarılı olan kursiyerlerin teknik direktörlüğe ilk adımı atacaklarını da vurgulayan Başkan Bilir, “Kursiyerlerimiz kurs boyunca Futbolun Prensipleri, Teknik, Taktik, Antreman Bilgisi, Periyotlama, Maç Gözlem ve Analizi, Beceri, Kalecilik ve Öğrenme-Öğretme Yöntemleri konu başlıkları altında eğitim alacaklar” diye konuştu.
Başkan Bilir, kurs boyunca maddi ve manevi olarak tüm imkânlarını seferber eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a da teşekkür etti.

MERSİN, (DHA)
AŞ(AP/ )22.3.2017(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!