Tarsus'un yerel lezzetleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Tarsusun yerel lezzetleri yarıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 11:51

Tarsus'un yerel lezzetleri yarıştı

Haberin Devamı

MERSÄ°N'in Tarsus İlçe Belediyesi ‘Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Günleri’ kapsamında, yerel lezzetler yarışması düzenledi.Â
Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği'nce organize edilen yarışmada, baklava, şalgam, humus ve cezerye dallarındaki ürünleri 11 kişilik jüri değerlendirdi.
Şalgamda, 807 puan ile Pamir Şalgamları birinci olurken, Mısra Şalgamları 724 puanla 2'nci, Ali Fakı Şalgamları ise 664 puanla 3'ncü oldu. Cezeryede, Kelebek Cezeryeleri 852 puanla 1'nci, Turanoğlu Cezerye 768 puanla 2'nci, Ateşler Cezerye 617 puanla üçüncülüğü kazandı. Humusta, Kervan bin 10 puanla 1'nci, Kardeşler Humus 873 puanla 2'nci, Tarsus Humus 828 puanla 3'ncü oldu. Baklava yarışmasında ise Aksay Baklava 988 puanla 1'nci, Florya Paçka Pastanesi 911 puanla 2'nci ve Zümrüt Pastanesi 891 puanla 3'ncülüğü elde etti.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kente özgü yiyecek ve içecekleri tanıtmak amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi. Başkan Can, 22’ncisi düzenlenen geleneksel Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Etkinlikleri'nin 6-8 Mayıs tarihlerinde yapılacağını, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin bu etkinlikler sırasında verileceğini kaydetti.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)
TD(AÅž/EÅž)(30.04.2016),(FOTOÄžRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!