Güncelleme Tarihi:
MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesinde düzenlenen 'Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri'nde Tarsus'un yöresel lezzetleri görücüye çıktı.
Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Tarsus mutfağının eşsiz lezzetlerinin dünyaya tanıtıldığı gastronomi gününde şefler, konunun uzmanı yazarlar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen akademisyenlere kent mutfağının zenginliklerini tattırdı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, medeniyetin en temel ölçülerinden birinin de gastronomi olduğuna değinerek, "Toplumlar yalnızca dilleri ile değil kıyafetleri, tavırları, davranışları ve mutfaklarıyla da konuşulur. Dünyaca ünlü şefler Tarsus'a gelerek yöresel lezzetleri tattı. Lezzet, doğal ve taze gıdaları ustaca işleyen sanatkar ruhların ve maharetli ellerin işidir. Kalbe giden yol mideden geçiyorsa eğer, tam yerine geldiniz. Tarsus'un yöresel lezzetlerinden olan humus, fındık lahmacun, Tarsus şalgamı, Tarsus beyazı, Tarsus yayla bandırması muhteşem tatlardır. Mersin 'Lezzetin Başkenti' unvanını fazlasıyla hak eden emsalsiz bir masal diyarı" dedi.
Tarsus'un lezzetlerinin ön plana çıkması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Tarsus Belediye başkanı Şevket Can ise, "Tarsus'un eşsiz lezzetlerinin tanıtılması ve günlük yaşamda daha çok yer alması için düzenlenen etkinlik bu birkaç günle sınırlı kalmayacak. İlerleyen günlerde de bu etkinlikle ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi.
YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI
Tarihi Tarsus Evleri St. Paul Kuyusu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlar kurulan stantlarda beğendikleri lezzetlerin yapılışlarını yerinde görürken, bir yandan da yapımındaki püf noktalarını ustalarından öğrendi. Birbirinden lezzetli yemeklerin farklı sunum teknikleri ile sunulduğu etkinlikte ünlü yazar ve gurme Barbara Abdem Massad, modern kebap yorumcusu Edward Brunet Adiono ve Türk Aşçı Milli Takımı Kaptanı Esat Özata yaptığı yemeklerle hem lezzet sırlarını vatandaşlarla paylaştı hem de Tarsus'un lezzetlerini anavatanında tattı. Adiono ve ekibi Tarsus'a özgü humusu beğenirken, Esat Özata fındık lahmacunu favori lezzeti olarak seçti. Adiono ve ekibi Kocamaz'ın elinden katılım belgelerini aldı.
FOTOĞRAFLI