Güncelleme Tarihi:
MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde patates üreticileri, yetiştiricilik ve karantina konularında bilgilendirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde Tarsus Ziraat Odası’nda yapılan toplantıya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik elemanları ve patates üreticileri katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi:
"Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre, ilçemizde özellikle Yenice bölgesi ve çevresinde bulunan Günyurdu, Avadan, Özlüce, Kütüklü, Camilimanda 33 üreticimiz yaklaşık bin 500 dekarlık bir alanda yemeklik patates üretimi yapıyor. Bölgemiz patates üretimi bakımından erkenciliğe sahip olup, üretimi gerçekleştirilen patatesler turfanda olarak adlandırılarak hasat ile birlikte ülkemizde iç piyasada ve uygun koşullar oluştuğunda ihracat ürünü olarak yurtdışında rahatlıkla pazar bulabilmektedir."
Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI