Güncelleme Tarihi:
Türkiye'nin En Büyük Gastronomi Yarışması ve Festivali Kabul edilen TÜYAP 15. Uluslararası İstanbul 'Mutfak Günleri 'Yarışması'nda Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi'nin Okul Müdür Başyardımcısı Atakan Öz, Müdür yardımcısı Toğan Taşkın, Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmenleri Mehmet Dinç ve Gülay Balcı'nın refakatinde Tarsus'u temsil eden 14 öğrencinin her biri madalya almaya hak kazandı.
2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Gastronomy Festivali'nin ' Mutfak Günleri' yarışmasına katılan Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi'nin 14 öğrencisi aldıkları madalyalarla, büyük bir başarıyla imza atarak Tarsusluları gururlandırdı.
Yapılan yarışmalar sonucunda En İyi Makarna bireysel dalında Ali Kemal Şen ve Selman Eker bronz madalya.
En İyi Balık Tabağı bireysel yarışmasında Mustafa Duru ve Halil Küçük bronz, Yaşar Erkek gümüş madalya.
En İyi Ana Yemek bireysel dalında Burakhan Yalçınkaya ve Gökhan Saydam bronz, Sidar Doğukan Erim gümüş madalya.
En İyi Pizza bireysel yarışmasında Harun Başlı bronz, Emre Dağlı ve Ali Göçmen gümüş madalya.
Yılın En İyi Lisesi kategorisinde grup yarışmasında Şule Köylüoğlu, Eda Nur Acu ve Seda Kavak gümüş madalyaya layık görüldüler.
14 öğrenci ile yarışmaya katılan ve tüm öğrencilerin madalya almaya hak kazanmasıyla elde edilen başarıyı kutlamak için Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Turizm Otelcilik Lisesinde düzenlenen törende konuşan okul müdürü Ramazan Evkuran, "Öğretmenlerinin öğretileriyle kendilerini sürekli geliştiren ve katıldıkları bu önemli organizasyonda aldıkları madalyalar ile başarı elde eden tüm öğrencilerimizi, onlarla yarışmada refakat eden öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)
FOTOĞRAFLI