Güncelleme Tarihi:
MERSİN, (DHA)- MERSİN'de düzenlenen 8'inci Tarım Gıda ve Soğuk Zincir Sempozyumu'nda, tarladan sofraya gelinceye kadar ki süreçte tarım ve gıda ürünlerinde yaşanan kayıpların en aza indirilmesi adına neler yapılması gerektiği tartışıldı.
Kayıpların önlenmesinde soğuk zincir ve doğru depolamanın önemine dikkat çekilen sempozyumda, hızlı nüfus artışına karşın tarım ve gıda ürün arzının aynı hızla artmaması, hatalı uygulamalar sonucu yaşanan ürün kayıpları, buna israfın da eklenmesiyle büyüyen sorunlar dile getirildi. Ticaret ve Sanayi Odası ile Lojistik Derneği iş birliğinde düzenlenen sempozyumda, tarım ve gıda sektöründe ürünler sofraya ulaşana kadar üretimin yaklaşık yüzde 25'inin zarar gördüğü, buna tüketici israfının da eklenmesi ile kayıpların yüzde 35'lere vardığı anlatıldı.
FOTOĞRAFLI