Suriyelilerin 'nargileli' deniz keyfi

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin nargileli deniz keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 11:36

Suriyelilerin 'nargileli' deniz keyfi

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi sahilleri, savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler'le doluyor. Suriyeliler, yanlarında ayırmadıkları nargilelerini plajda saatlerce içerek, aralarında sohbet ediyor.
Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, Mezitli'deki Soli, Tece ve 100'üncü Yıl sahillerinde denize giriyor. Türkler'in kendini yabancı hissettiği Soli halk plajını dolduran Suriyeliler, rahat hareketleriyle dikkat çekiyor. Kuma gömdükleri nargilelerini içen Suriyeliler, şaşkın bakışlar arasında keyiflerinden ödün vermiyor. Mersin'in en gözde plajlarında Suriyeli kadınlar kara çarşaf, erkekler de atlet ile denize girerken, bazı Suriyeliler de güneşlenerek günlerini geçiriyor.
167 bini kayıtlı olmak üzere yaklaşık 320 bin Suriyeli'nin yaşadığı kentteki plajın çevresinde yer alan parklarda ise birçok Suriyeli aile piknik yaparken, yoğunluk nedeniyle bazı plajlar 'Suriye Plajı' olarak anılıyor. Çevredekilerin şaşkın bakışlarına aldırış etmeden yanlarında getirdikleri küçük tüpte kömürlerini hazırlayan Suriyeliler, saatlerce sahilde nargile keyfi yapıp sohbet ediyor. Suriyeli vatandaşların bu rahat tavırları bazı kesimlerin tepkisini çekerken, zabıtalar da çevreyi kirleten Suriyeliler'i uyarıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!