Güncelleme Tarihi:
MERSİN'de senarist Suna Bayhan, üniversitelilere öykü, sinopsis, taslak, geliştirim senaryosu, çekim senaryosu, teknik dekupaj ve storyboard tekniklerini anlattı.
Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Kültür Edebiyat Topluluğu'nca düzenlenen 'Bir Öyküyü Senaryolaştırmak' konulu konferansa Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Dekan Yardımcısı ve Rektörlük Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hürriyet Gökdayı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çıblak Coşkun, Kültür Edebiyat Topluluğu Danışmanı Döndü Can ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Bir öykünün, bir yol ayrımında başladığını söyleyen senarist Suna Bayhan "Hayatımızda iz bırakan her şey bir yol ayrımıdır. Öyküler bu yol ayrımlarından yola çıkarak bizi anlatır. Gerçek öykücü tıpkı bir bilim insanı gibi doğanın ilkelerini bulmaya çalışır" dedi.
Öykü ile senaryonun benzerlik ve farklılıklarına da değinen Bayhan, konuşmasında öykü ve senaryo yazmanın vicdani ve etik sorumluluğu olduğunu vurguladı. Senaryo yazmanın, fikir, öykü, sinopsis, taslak, geliştirim senaryosu, çekim senaryosu, teknik dekupaj ve storyboard aşamalarından oluştuğunu kaydeden Bayhan, öykülerin uygulama yaparak senaryolaştırılabileceğini dile getirdi.
MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI