Spor kurslarına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Spor kurslarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 15:27

Spor kurslarına büyük ilgi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı mahalle evlerinde, İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen farklı alanlardaki ücretsiz kurs ve eğitimlere ilgi ve talep her geçen gün artıyor.
Mesleki beceri ve eğitimlere yönelik kursların da verildiği Akdeniz Belediyesi Mahalle Evleri’nde ve Ümit Yaşar Oğuzcan Spor Kompleksi’nde, uzman eğitmenler gözetiminde düzenlenen tenis, judo ve step-aerobik kursları her yaştan ilgi görüyor. Tenis ve judo kurslarına gençler ve çocuklar katılırken, kadınlar ise step-aerobik kurslarına devam ediyor. Step-aerobik kursu sayesinde sağlıklarını koruyup vücut dirençlerini güçlendiren Akdenizli kadınlar, boş vakitlerini etkin ve verimli şekilde değerlendirme şansı yakalıyor.  25 farklı alandaki ücretsiz kurslara toplam yaklaşık 500 kursiyer katılırken, artan talep ve olumlu geri dönüşlerden dolayı kurs çeşitliliği artacak. Vatandaşların ilgi ve talebi nedeniyle mahalle evlerinde ücretsiz masa tenisi, basketbol, voleybol, satranç kurslarının da açılması planlanıyor.
Mahalle Evleri’nde verilen kurslara ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "Vatandaşlarımızın, gerek mesleki ve beceri alanında, gerekse de kültürel, sanatsal ve spor alanlarında kendilerini geliştirme imkânı sağlayan Mahalle Evleri Projesi’nden çok olumlu ve güçlü geri dönüşler alıyoruz. Bu açıdan ne kadar doğru bir iş yaptığımız da açıkça ortaya çıkmaktadır. Gerek ekonomik koşullar, gerekse de günlük yaşamın telaşı nedeniyle bu tür aktivite ve etkinliklere katılamayan bütün vatandaşlarımız, mahalle evlerinde düzenlediğimiz ücretsiz kurslar sayesinde hem kendilerini geliştirme hem de vakitlerini verimli ve etkin şekilde değerlendirme fırsatı yakalıyor. Her yaş ve kesimden vatandaşımızın kurslarımıza gösterdiği yoğun ilgi ve mahalle evlerimizi sahiplenmesi bizleri çok memnun ediyor. Mahalle evlerimizi birer eğitim ve öğretim merkezlerine dönüştürme hedefimizi yakaladığımıza inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!