Silifke'de festival coşkusu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Silifkede festival coşkusu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 13:50

Silifke'de festival coşkusu başlıyor

Haberin Devamı

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde 20-26 Mayıs arasında Uluslararası Kültür Haftası Festivali yapılacak. 
Festival süresince birçok ünlü tiyatro grubu sahne alacak. Berat Kandili gününe denk gelen 21 Mayıs'ta ise semazen gösterisi düzenlenecek.
Bu yıl 43’üncüsü düzenlenecek festival hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, son dönemlerde verilen şehitleri, hayatını kaybeden vatandaşların ve yakınlarının yaşadığı acıların herkesi derinden üzdüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette mümkün değildir. Bu sebepten dolayı bu yıl Kültür Haftamızın konserlerini iptal ettik. Festival süresince hazırladığımız yarışmalar, tiyatro gösterileri ve kültürel ağırlıklı programlarımız devam edecektir."
Başkan Turgut, 'dolu' bir program hazırladıklarını belirterek, içerik hakkında şu bilgileri verdi: 
"20 Mayıs akşamı İstibdat Kumpanyası, 21 Mayıs akşamı Semazen Gösterimi, 22 Mayıs akşamı Yaşamaya Dair, 23 Mayıs akşamı JeanneD'arc'ın Öteki Ölümü, 24 Mayıs akşamı Karım Kocam Oldum, 25 Mayıs akşamı Bezirgan ve 26 Mayıs akşamı Yetersiz Bakiye gibi ünlü tiyatro oyunlarını halkımızla buluşturacağız. Kültür Haftamız, yine halka açık ve ücretsiz olacaktır." 

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)
MO(AŞ/EŞ)(17.08.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!