Güncelleme Tarihi:
Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Silifke ilçesinde hayata geçirilen ve kırsalda yapılacak turizmi konu alan ‘Pozitif köy- Mersin Silifke Ekolojik Çadırlı Yurt Kırsal Turizm Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Selçuk Üniversitesi Silifke- Taşucu Meslek Yüksekokulu toplantı salonundaki toplantıya Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ceylan, Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, Milli Eğitim Şube Müdürü Bedrettin Uçkan, öğretim elemanları, akademik ve idari personel ile proje kapsamında kırsal turizm eğitimi alan kursiyerlerin katıldı.
Proje toplantısında Silifke Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Dr. Öğr.Üyesi Kürşad Sayın, Öğr. Gör. Oykun Önder ve Öğr. Gör. Nazlı Çetin tarafından verilen ‘Kırsal Turizm' konulu eğitimlere katılarak ertifika almaya hak kazanan 17 kursiyerin de belgeleri verdi.
Tanıtım toplantısında konuşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ceylan, kurumlar arası iş birliğinin yerel ve bölgesel kalkınmada son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, Silifke ve çevresinin her alanda geliştirilmesi, bölge halkının refah seviyesinin arttırılması, bölgesel kalkınmanın sağlanması amacı ile kurumsal ve bireysel düzeyde her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.
Doç. Dr. Ceylan ayrıca, ilerleyen dönemlerde bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla birçok faaliyet yapmayı planladıklarını belirterek yüksekokul olarak Silifke'nin doğal ve kültürel değerlerinin yaşatılmasına yönelik yapılan bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de belirtti.
Proje yürütücüsü Dr. Gülsüm Gülnaz Gültekin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 302/4 Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri kapsamında hazırlanıp Mersin Bölge Koordinatörlüğü'ne sunulan ‘Pozitif Köy Ekolojik Çadırlı Yurt Kırsal Turizm Projesi' hakkında bilgi verdi.
Çadırlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanın kıyısında bulunan yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde, modernize edilmiş kıl Yörük çadırlarından oluşan bir konaklama tesisi ile eğitim merkezi ve sosyal tesisler yapmayı hedeflediklerini belirten Gültekin, kırsal alanlarda tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle birlikte ya da onlara alternatif olarak yürütülebilecek diğer ticari uygulamalara dikkat çekmeyi ve bunun yanı sıra tesis içerisinde oluşturulacak 'Yaşayan Yörük Müzesi' ile geleneksel kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı da amaçladıklarını dile getirdi.
Gültekin, proje ile oluşturulacak alanların, doğa ve çevre dostu, imkânlar dâhilinde kendi enerjisini ve gıdasını üreten, organik üretim ve çevreci, atık yönetimi sistemleriyle kendi kendine yeten, tüketim kültürü ideolojisinin zararlarını azaltmayı hedefleyen yaşam, öğrenme, dinlenme ve ruhsal-zihinsel-bedensel iyileşme, yenilenme merkezi olarak planladıklarını da sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI