Güncelleme Tarihi:
MERSİN’in Silifke İlçesi’nde bu yıl ilki düzenlenen ‘Silifke Tarım Günleri’ başladı.
Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda, Toprak Ana Fuarcılık tarafından düzenlenen Silifke Tarım Günleri, çevre il ve ilçelerden sektör temsilcilerini buluşturdu. Etkinlik kapsamında muzlu baklava, çörekotu yağı gibi farklı ürünler sergilendi. Ayrıca yeni teknolojilerle geliştirilmiş tarım makineleri ve seracılık malzemeleri beğeniye sunuldu.
YÜZDE 50 TARIM BÖLGESİ
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, ilçenin yüzde 50’si tarımla uğraştığını belirterek "Bu nedenle bu tür etkinliklerin yapılması son derece anlamlı" dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü de Silifke’nin tarımdaki önemini anlattı. Süngü, 12 ay aktif üretim yapılabildiğini, özellikle çilek konusunda yoğun üretim olduğunu söyledi.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise ilçede 4 mevsim üretim yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Yalnızca çilek ihracatımız toplam ihracatımızın yüzde 40’ını oluşturuyor. Silifke, gelişen turizme ve sanayiye sahip ama ana geçim kaynağımız tarım ve bu etkinliği önemsiyoruz."
Kaymakamı Şevket Cinbir de tarımın bölge için önemine dikkat çekerek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.
Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)
MO(EŞ)(27.04.2016), (FOTOĞRAFLI)