Silifke Tarım Festivali

Güncelleme Tarihi:

Silifke Tarım Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 10:08

SİLİFKE SULAMA KOOPERATİFLERİ KURUCUSU VE MERSİN BÖLGE SULAMA KOOPERATİFLERİ BAŞKANI ERSİN AKDOĞAN’IN ORGANİZESİ İLE BU YIL 2. SİLİFKE TARIM FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

Silifke Sulama Kooperatifleri Kurucusu ve Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Başkanı Ersin Akdoğan’ın organizasyonuyla bu yıl 2. Silifke Tarım Festivali düzenlendi.
Etkinlikte konuşan Silifke Sulama Kooperatifleri Kurucusu ve Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Başkanı Ersin Akdoğan, Silifke topraklarının çok verimli ve bereketli olduğunu belirterek, “İlçemizin tarımda kalkınmasında en önemli ürünlerimiz çilek, erik, kayısı, incir, çam fıstığı ve limon başta gelmektedir. İlçe genelindeki yaklaşık 20 bin dönüm arazide 80 bin ton çilek üretilmektedir. Yaklaşık 20 bin ton çileğimiz Rusya başta olmak üzere talebe göre çeşitli ülkelere ihraç edilmektedir. Silifke çileği tüm dünyada tanınır hale geldi. Böylelikle yoğurduyla tanınan Silifke artık çileğiyle de ün kazanmaya başladı. Çiftçilerimiz de en kaliteli çileği üretmek için çalışıyorlar. Büyük bir çoğunluğu yurt dışına ihraç edilirken diğer kısmı da iç piyasada tüketiliyor. Bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton kayısı hasadının yapılmaktadır. İlçede erik üretiminin Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi ve Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde erik üretimi yapılmaktadır. Bu yıl 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadı yapılmaktadır. İlçemiz genelinde 20 bin dönüm arazide küt diken, İtalyan, mayer ve aydın cinsi limonlardan 80 bin ton üretim gerçekleştirilecek. Hasat edilen limonun yarıya yakını Rusya başta olmak üzere Irak’a ihraç ediliyor. Limonun bir bölümü de yatağa alınıyor ve ağustos ayına kadar soğuk hava depolarında saklanıyor” dedi.
"FESTİVALLER DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ "
Silifke’ye gelir sağlamak ve tanıtmak amacıyla festivaller düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Akdoğan, “İlçe genelinde tanıtım ve pazarlama noktasında da eksiklerin olduğu yaygın kanaati hakim. İşte bu düşünceler bizi bugün yaptığımız bu festivali gerçekleştirme noktasında harekete geçirdi. Türkiye genelinde en fazla çilek üreten yer Silifke ilçemizdir. Silifke’de çilek üretimini teşvik etmek, iyi tarım uygulamaları ile kaliteyi artırmak, Silifke’mize gelir sağlamak ve tanıtmak amacıyla festivaller düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaymakam Şevket Cinbir ise Silifke ovasının binlerce yıldır Göksu Nehri ile beslendiğini, bölgede birçok tarım faaliyetlerinin yapıldığını, üretim miktarı anlamında da Türkiye’de önemli bir konumda olduğunu ifade etti. Cinbir, Türkiye’nin sanayi ülkesi olmasının yanı sıra bir tarım ülkesi olduğunu söyleyerek, tarıma önem verdiklerini ve bu tür festivalleri desteklediklerini vurguladı.
Festivallerin amacının yöreyi tanıtmak olduğunu vurgulayan Kaymakam Cinbir, “Yöreyi öne çıkartırken de, birkaç günde olsa insanları birlik beraberlik ve sevgi ortamı içerisinde bir araya getirmektir. İnsanları şenlik içinde mutlu olarak gördük. Bu güzel bir şeyi başarmanın ifadesi idi. Bu güzel ortamın hiçbir zaman bozulmamasını, sadece festivalle sınırlı kalmamasını, 365 gün boyunca sağlık içinde ve mutlu olarak yaşamanızı istiyoruz” dedi.
Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Kutsi ise konser verdi.
Sahnede kendisine ikram edilen Silifke yoğurdunu ve çileğini yiyen Kutsi, “Türkiye’nin neresine gidersem gideyim. Silifke yoğurdunun ve çileğinin tadını hiçbir şey vermiyor. Silifkeliler çok şanslı. Silifke toprakları çok bereketli kıymetini bilin” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!