Sertifikalı projeci yazıcıları

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalı projeci yazıcıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:36

Sertifikalı projeci yazıcıları

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN’in Tarsus ilçesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen AB Hareketlilik Projeleri kapsamında düzenlenen 'Proje Yazma Eğitimi' kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı.
Düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Yüksel Ünal, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Arif Abalı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile kursiyerler katıldı.
Borsa Başkanı Kaya, bölgenin ve ülkenin kalkınması için herkesin, çok ama çok çalışması gerektiğinin belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde bu güzel ülkemizin kalkınması için el ve gönül birliği içinde çalışmamız gerekiyor. Bizim, hepimizin ülkemize, şehit ve gazilerimize bu konuda borcumuz var. Onlara olan borcumuzu çok çalışarak, ülkemizi hayatın her alanında kalkındırarak ödeyebiliriz. Çok çalışarak, ülkemizin kalkınmasını sağlayarak halkımızın refah düzeyini ve yaşam kalitesini arttıracağız" dedi.
İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Abalı ise, 4,5 ay önce oluşturdukları proje ekibi ile SODES, ÇKA ve AB projelerine proje hazırladığını ifade ederek, "Amacımız proje yazma kabiliyetini arttırmaktır. Biz sizlere verdiğimiz bu tür eğitimlerle, balık tutmayı öğretmekteyiz" diye konuştu.
Kaymakam Ünal ise, son yıllarda birçok ülkenin Türkiye’ye gizli ekonomik ambargolar uyguladığını kaydederek, şunları söyledi:
"AB ülkeleri Türkiye’nin gelişmesinden rahtsız oluyor ürettiği projelerden korkuyor. Projelerin sekteye uğraması ya da başarısız olması için çaba sarf ediyorlar. Bu nedenle gelişmemize yönelik dış saldırılara karşı her zaman uyanık olmamız gerekiyor. Sizler edindiğiniz deneyim ve öğrendiğiniz bilgiler ile her biriniz birer keskin nişancı olmanız gerekiyor, yani bu attığınızı vurmanız gerekiyor. Her attığınızı vurmalısınız ki başarı gelsin. Yazacağınız projelerde neyi nerde nasıl yapmanız gerektiğini bilmeniz lazım. Bunun için ise Avrupa ülkelerinden daha çok proje üretmeliyiz."
Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!