Olba Antik Kenti kazısı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Olba Antik Kenti kazısı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 15:27

Olba Antik Kenti kazısı sürüyor

Haberin Devamı


MERSİN'de Dağlık Kilikya olarak adlandırılan bölgenin önemli bir merkezi olan Silifke İlçesi'ndeki Olba Antik Kenti'nin yerleşim tarihine ışık tutmak amacıyla 17 yıldır devam ettirilen kazılar sürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Silifke İlçesi'ne bağlı Uzuncaburç beldesinin doğusunda bulunan Olba Antik Kenti'nde 2017 yılı yaz döneminde başlayan arkeolojik kazıları inceleyerek, Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Emel Erten ile diğer görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıldır sağladığı maddi desteği bu yıl da devam ettirdiği belirten Başkan Kocamaz, "Mersin'in turizm hayatına, kültürel değerlerine yeni değerler katmak istiyoruz. Kazı çalışmalarına verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Bu bölgede 8 ayrı yerde kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölge tarihte çok önemli bir yerleşim birimiydi. Bunların kalıntılarını hep birlikte gün yüzüne çıkaracağız" dedi.
Prof. Dr. Emel Erten, "Yerel yönetimlerden ilk defa böyle bir destek aldık. Bu sadece Mersin ve bölge arkeolojisi değil aynı zamanda ülkemizin tarihinin, kültürünün aydınlatılması açısından çok değerli bir destek" diye konuştu.

MERSİN, (DHA) -

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!