Narenciye İhracatı Yüzde 35 Oranında Arttı

Güncelleme Tarihi:

Narenciye İhracatı Yüzde 35 Oranında Arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 09:32

MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK, MERSİN NARENCİYESİNDEKİ SON DURUM İLE NARENCİYE ÜRETİMİ VE İHRACATTA YAŞANAN SORULARI, NARENCİYE İHRACATÇILARIYLA BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIDA ELE ALDI.

Narenciye ihracatının temsilcileri, ihracatta yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile paylaştı. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, narenciye ihracatının Ekim ayında yüzde 35 arttığını bildirdi.
Vali Çakacak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Gümrük Bölge Müdürü Murat Kahraman, Ulusal Turunçgil Konseyi üyesi Murat Ateş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Zirai Karantina Müdürü Ali Erden ve ihracatçılarla bir araya geldi. Sahil Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıda, Mersin’deki narenciye üretiminin durumu, ürünlerin pazarlanması ve ihracatı, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
Toplantıda, 2015 yılı narenciye ihracat sezonu ile ilgili Vali Çakacak’a bilgiler veren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Kavak, Ekim ayı itibariyle gerçekleştirilen narenciye ihracatında yüzde 35’lik artış sağlandığını kaydetti.
Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kaçmaz da yapısı gereği narenciyenin kolay bozulabilen bir ürün olduğunu, bu nedenle de ihracatı sırasında daha önceleri bazı sorunlar yaşandığını belirtti. Bu sorunların Çakacak’ın önderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde kısa sürede aşıldığını vurgulayan Kaçmaz, Çakacak’a teşekkür etti.
Mersin’i “narenciyenin başkenti” olarak niteleyen Vali Çakacak ise narenciyenin ve narenciye ürünlerinin, Mersin ve bölge ekonomisi açısından önemini vurguladı. Bu tür toplantıların, tarafları bir araya getirerek, karşılıklı görüşme imkanı sağladığını kaydeden Çakacak, bu sayede ihracat sürecinde yaşanabilecek sorunları ve riskleri en aza indirebilmek için neler yapılması gerektiğinin en sağlıklı şekilde değerlendirilebildiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!