Mut’ta sezon açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta sezon açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:41

Mut’ta sezon açıldı

Haberin Devamı


MERSİN'in Mut İlçesi'nde Toptancı Hali'nde sezon açılışı kurban kesilerek yapıldı.
İlçede erik ve kayısı üretimi döneminde yoğun olarak faaliyet gösteren Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin sezon açılışında konuşan Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Türkiye'nin toplam erkenci sofralık kayısı ihracatının 40 milyon doları bulduğunu, bu rakamın yüzde 80'inin Mut'tan gerçekleştirildiğini söyledi. Acar, "Memleketimizde ilk ihracat edilen sofralık kayısı ve erik Mut'tan yapılıyor. Ama biz bunun reklamını yapamadığımızdan dolayı Mut'un erik ve kayısısını ne yazık ki birçok yer bilmiyor" dedi.
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da Mut'ta yetişen ürünlerin, Mersin çapında ilk üçe girdiğini ifade ederek, "Mut zeytinde Türkiye'nin baş şehri dedik bizi mahkemeye verecek oldular. 'Kayısıda Türkiye'nin başkentiyiz' dedik. Malatya bizi mahkemeye verecek oldu. Ürünümüzün kalite ve farkındalığını dünya markasına taşımamız lazım. Bu yıl meclisteki 550 milletvekiline sofralık kayısı hediye ederek meclisinde yönünü Mut'a doğru çevirmesini sağlayacağız" diye konuştu.
Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise, Mut'un üretimi ile dikkat çektiğini kaydederek, "Tüm üretici ve komisyoncularımıza hayırlı olmasını ve bol kazançlar diliyorum. Yeni bir sezon başlıyor para ve araç hareketliliğinin olduğu bir dönem. Bizde ilçedeki idareciler olarak sezonu çok iyi takip etmemiz ve yönetmemiz gerekiyor."
Konuşmaların ardından kurban kesildi, İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk de dua etti.

Murat SÖZERİ / MUT(Mersin)(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!